Свободата днес и тук 01 Март 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Протестна мрежа: Моделът Кой отново е на власт

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
http://www.clubz.bg

 

 

Протестна мрежа разпространи през фейсбук профила си остра декларация във връзка с първите 100 дни управление на правителството на ГЕРБ и Реформаторския блок с подкрепата на Патриотичния фронт и АБВ.

 

Организацията призова за незабавна смяна на Писанчев, Лазаров, Китов, Янева, Искров и Мавродиев


"След 100 дни правителство на компромиса България продължава да е в плен на същите зависимости, които на 14 юни 2013-та ескалираха до пълна гражданска непоносимост и изведоха гражданското общество на 404 дни протест", пише в декларацията.

Според Протестна мрежа, „отказът от реални действия и опитът да бъдат реабилитирани част от виновните за най-срамния период в най-новата ни история са доказателство за зависимостта на новото правителство и принадлежността му към модела КОЙ.“

Протестна мрежа твърди, че "моделът КОЙ е отново на власт."

Организацията изрежда имена, които "нямат място в упавлението" - шефът на ДАНС - Писанчев, главният секретар на МВР - Лазаров, шефът на ДАТО - Китов, председателката на СГС - Янева, шефът на БНБ - Искров, шефът на КФН – Мавродиев".

Те не били защитили закона, а "със своите действия и бездействия и дори с мълчаливо съгласие те са нарушили закона и по този начин са ощетили държавата и обществения интерес."

"Фактът, че те продължават да заемат тези постове и че премиерът открито признава, че се страхува да поиска оставките на отговорните за безобразията в сектора "Сигурност"", оставя нашата държава в плен на същите тези зависимости, които ни изведоха на улицата на 14 юни 2013.

100-те дни компромисен толеранс изтекоха. Няма реални реформи. Няма реални заявки за демонтирането на модела КОЙ. Няма реални действия за изтръгване на държавата от ръцете на корпоративно-политическата мафия, която гарантира своя властови комфорт именно чрез лостовете на сектора за сигурност.

Поради същите причини, които ни събраха на 14 юни 2013, ще има‪ #‎ДАНСwithme‬ отново", завършва декларацията на Протестна мрежа.


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional