Свободата днес и тук 25 Юли 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Граждани организират митинг "Стоп на кремълската агресия в България"

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
http://www.mediapool.bg

 

 

 

Граждани организират митинг в събота за "прекратяване на кремълската информационна агресия в България" и в подкрепа на евроатлантическия избор на страната ни.

Инициативата е на няколко граждани, които са се свързали помежду си в социалните мрежи и зад нея не стоят нито партии, нито държавни институции, информира Димитрин Вичев, един от организаторите, на пресконференция в сряда.

Ето поканата за събитието:

На 21 февруари, събота от 11:00, пред Президентството в София каним на митинг всички граждани, които споделят следните позиции:

1. Незабавно прекратяване на руската информационна агресия в България. Все по-голямата истерия на кремълската пета колона намира публичност дори в националните ни средства за информация. Прокремълската пропаганда агресивно ни залива от печатни и електронни медии, както и чрез изявленията на определени партийни централи и политици.

2. Категорично отстояваме евроатлантическия избор и път на България. Родината ни е и ще бъде лоялен член на Европейския Съюз и НАТО. Политици, организации и медии, които агресивно застават срещу този наш избор и опитват да ни откъснат от европейската общност, следва да бъдат третирани като национални предатели.

3. Изразяваме пълна подкрепа за народа на Украйна, който с цената на много жертви се бори срещу руската военна агресия за европейския си избор и път на развитие. Настояваме ЕС и България да окажат икономическа, политическа и логистична помощ на украинския народ.

Да живее европейска и независима България!"

Вичев обясни, че митингът ще бъде пред президентството и това не е случайно, тъй като президентската институция е символ на държавността и олицетворява единството на нацията.

Събитието е надпартийно, така че партийни отличителни знаци няма да се допускат, предупреждават организаторите.


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional