Свободата днес и тук 04 Юли 2022  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Българските евразийци са мобилизирани с повиквателни от Москва да се явяват всеки ден на пропагандния фронт

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Иво Инджев, http://ivo.bg

В ранно предаване наБНТ Сидеров доказа днес отново, че никога не е късно да се изложи допълнително.

 

Със самочувствието на енциклопедист и специалист по всичко, от финансите и военното дело, до историята, Сидеров днес се изяви отново като обикновен недоучен атакист. В интервю от студиото на БНТ, в което непрекъснато парадираше с претенцията да знае всичко, доказаният чрез книгите си антисемит ( който направи политическата си кариера върху антисемитизма и циганомразието, за да я награди днес с русолюбието като по-висша форма на българфобията) пътьом лепна и етикета „антисемитска фашистка хунта” на украинското правителство.

 

„Най-малкият” му грях беше вербалната истерия срещу „изкуфелия” американски сенатор Джон Маккейн, когото нарече кретен, психопат и идиот. Дали това джафкане на пудела на Путин изобщо ще бъде чуто в съответния автомобил на другия край на света, по който лае, не е от значение. Важно му е да важничи по този начин пред руските си господари.

 

Водещите, които правеха отчаяни опити да му опонират, му спестиха по този повод припомнянето за собствения му журналистически възторг от Америка през годините, когато възторжено си правеше порнографски фотосесии за едно мъжко списание.

 

Зад кадър обаче останаха белите полета в познанията на човека с белите коси, който поучава всеки опонент от (о)позицията на знаещ- включително и държавни тайни за предстоящи военнти разходи от тайнствени собствени източници.

 

Оперетният герой, както е известно, се е снимал на по-ранна възраст чисто гол с очила, вместо смокинов лист на съответното място. Същият комплексар обича да се демонстрира със снимки с напомпани мускули или в предизборни клипчета в ролята на каратист. Изобщо- самата стряскаща мъжественост!

 

Сидеров обаче, който се е измъкнал от казармата с явно фалшифицирана медицинска експертиза и не е служил войник, явно не знае например колко голяма е разликата от изпращане на повиквателни от съответното военно окръжие и думичката „мобилизация”. Защото просто не е ходил войник, но се прави на генерал.

Мобилизацията е последната фаза преди да бъде хвърлена във война една армия, подсилена с мобилизираните мъже от резерва. Ако изпращането на повиквателни означаваше „мобилизация”, както настойчиво продължи да лъже от екрана на БНТ неграмотният Сидеров, това би трябвало да означава , че при социализма сме живели в положение на постоянна война- авторът на тези спомени е бил викан десетки пъти с повиквателни за разни справки в онези времена- преди казармата и след това като сержант от запаса.

 

Мобилизацията означа натягане на пружината на цялата държава до краен предел. Има различни степени на бойна готовност и тревога, обявявани с тренировъчна цел или предизвикани от външна заплаха. Армията на НРБ беше поставена в повишена бойна готовност например при турската инвазия в Кипър през 1974 г., когато и моя милост беше на учение край турската граница, а при новината за обстановката в Кипър всички бяхме прибрани в казармите, най-вероятно, за да не изглежда, че „дрънкаме оръжие” срещу Турция в такъв момент. Дори и това състояние на готовност обаче е много далеч от „мобилизацията”.

 

В скоби казано, гръмкото посещение на Сидеров в заграбения от Русия Крим силно напомня на също толкова фамозната поява на Александър Дугин през 2004 г. в непризнатата международна турска част на Кипър. Идеологът на днешното руско „евразийство”, в името на което е мобилизиран и Сидеров днес, е посрещнат от международно изолираните турски сепаратисти със същия ентусиазъм, с който Сидеров беше обгрижен от руските узурпатори на в Крим.

Както се казва, мобилизирали са го евразийците Сидеров в Крим и като го повикат, не може да не се обади- каквото повикало, такова се обадило. И сега повиквателните му се привиждат като “мобилизация”.

Ако пращането на повиквателни е „мобилизация”, при социализма ще да сме живели непрекъснато на ръба на постоянната война, което е пълен нонсенс, но не заради бутафорното „миролюбие” на социализма, а заради практическата невъзможност която и да било държава да функционира в такъв режим постоянно.

 

Беглецът от казармата Сидеров можеше да попита някого преди да плаши лековерните хора с „мобилизация”. Той обаче е нарцис без задръжки не само по голите фотосесии и съответно се прояви с неадекватността си и на други фронтове тази сутрин. Освен, че си приписа информираност чрез загадъчни собствени източници, които били споделили с него секретите си за бъдещи военни разходи на страната ( което може да бъде схванато като претенция за информираност по „руска линия”), атакистът с лека ръка обеща да „намери” 66 милиарда, а не някакви си 6, които в момента търси властта. Гигант на финансирането!

 

Има обаче и приказки, извън ругатните, хвалбите и лъжите за мобилизация, изречени от Сидеров в доста дългото му интервю, които са лесни за опровергаване с конкретни факти. Такъв е например историческият паралел, при който Сидеров, със същата лека ръка, с която „намира” 66 милиарда лева ( стига да поиска), приписа на германска банка добре известният личен заем, отпуснат на цар Фердинанд всъщност от руския император Николай ІІ. Целта на императора е била именно да обвърже с личния заем българския монарх и го постига в навечерието на Балканската война. Разписката на Фердинанд за получените 3 милиона златни франка е от 2 септември 1912 г.. Парите, дадени при 5 процента лихва, го държат на руската каишка с погасявания на всеки 7 месеца.

 

Сидеров не само не е ходил войник, но е и слаб ученик, който компенсира с нахалство белите петна под бялата си коса. Помъдряването не се измерва с бръчки и бели косми. То, както е известно, е въпрос на натрупвания, от които можеш да си направиш полезни изводи, използвайки познанията, но само при едно условие: ако ги имаш.

 

Сидеров обаче е прав за мобилизацията в едно отношение: в България се води руска пропагандна война и тя вече сближи дотолкова отделните крила на Петата колона, че общият им генезис няма как да бъде крит повече в рамките на тази мобилизация. По заповед от Москва маршируват заедно атакисти, чегеваристи и социалисти.

 

За сведение на публиката, отделните звена на Петата колона действат в синхрон и са си поделили времето и пространството за проруските си изяви пред сградата на президентството със заявка за непрекъснати митинги до…3 март. Заявката им е одобрена от Столичната община и както виждаме, другарите и другарките заявители се стараят да поддържат всекидневно огъня на любовта към руската агресивна политика с призиви за защита на Русия от България. Целта на тази мобилизация е прокламирана като битка за мир, но е всъщност обявяване на война срещу евроатлантическия избор на България.


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional