Свободата днес и тук 01 Октомври 2022  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Протест пред Президентството срещу "кремълската агресия" в България

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
http://offnews.bg/

 

Протест срещу "кремълската агресия в България" започва в 11 ч. пред Президентството.

"Целта е да се покаже, че България е лоялен член на ЕС и НАТО", заяви един от организаторите - Димитрин Вичев - пред БНР.

"Настояваме за формулиране на категорична позиция на българските държавни органи по въпроса с кремълската информационна агресия в България. Искаме правителството да излезе с нарочна декларация, че България е и ще бъде член на Европейския съюз и НАТО и че българското правителство осъжда агресията на Русия срещу независима Украйна и срещу нарушаването на минските споразумения. Искаме да се заяви категорично, че въпросът с излизането на България от Европейския съюз и НАТО не стои на дневен ред, да препотвърдят категорично европейския ни и евроатлантически избор и път", каза той пред БНР.

Протестът е организиран чрез Фейсбук, а към страницата му в социалната мрежа са се присъединили 1300 души.

Исканията на протестиращите са:

"1. Незабавно прекратяване на руската информационна агресия в България. Все по-голямата истерия на кремълската пета колона намира публичност дори в националните ни средства за информация. Прокремълската пропаганда агресивно ни залива от печатни и електронни медии, както и чрез изявленията на определени партийни централи и политици.

2. Категорично отстояваме евроатлантическия избор и път на България. Родината ни е и ще бъде лоялен член на Европейския Съюз и НАТО. Политици, организации и медии, които агресивно застават срещу този наш избор и опитват да ни откъснат от европейската общност, следва да бъдат третирани като национални предатели.

3. Изразяваме пълна подкрепа за народа на Украйна, който с цената на много жертви се бори срещу руската военна агресия за европейския си избор и път на развитие. Настояваме ЕС и България да окажат икономическа, политическа и логистична помощ на украинския народ."

Организаторите предупреждават, че събитието е надпартийно и партийни отличителни знаци няма да се допускат.

Протестът има разрешение от Столична община.


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional