Свободата днес и тук 22 Юни 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Филмът за Левски е поръчан от ДПС, плод е на целувката между Станишев и Местан

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   

 
 
 
 
 

Филмът е изпълнен с измислици и груби грешки, и по никакъв начин не оправдава твореца, смята Пламен Митев

Последният филм за Апостола „Дякон Левски“ обедини по Нова ТВ позицията на историци, политици, журналисти и родственици, че лентата е тотален провал. И след чисто творческия скандал е на път да предизвика и политически.

Филмът е поръчан от ДПС и е направен, за да предизвика скандал. Той е кинематографичен плод на целувката между Станишев и Местан. Има епичност, подобна на турските сериали. Парите идват от Близкия изток, разкри журналистът Росен Янков.

Според проф.Пламен Митев скандалът около творението на Максим Генчев е един завършек на това, което се извършва с българската история.

Българската история през последните години беше тотално хулена. Изследователите бяха обвинявани за това, че подменят и фалшифицират историята. Върху тях се изсипа толкова помия, че няма как да не се случват подобни нещо. Този филм е еманация на това негативно отношение, което беше демонстрирано към българската историческа наука. Свободата на твореца все пак трябва да има предел, етични граници. А този филм е изпълнен с измислици и груби грешки, и по никакъв начин не може да бъде оправдан начина, по който Максим Генчев разбира личността на Левски, посочи Митев.

Политикът Красимир Каракачанов сподели, че всеки творец има право на мнение, но в същото време не би трябвало да се обижда, когато гражданите си казват мнението за това, което е създал.

Това не е моят филм за Левски. Той е някаква странна смесица от измишльотини и уестърн. Но това, което особено ме впечатли, е опитът този филм да звучи „политически коректно“, да не би някой да се разсърди. Говори се в него за турско робство, но се казва и за българските чорбаджии изедници. Загатнати са някои неща, като например, битката за независима българска църква, но тя няма да бъде разбрана от зрителите. Да не говорим, че липсват важни епизоди от живота на Апостола, които очевидно са пропуснати, за да не дразним някои наши съседи, например сърбите, коментира Каракачанов.

Наследницата на Васил Левски Христина Богданова с болка призна, че е била потресена и погнусена от това, което видяла – един филм, пълен с хаотичност, пошлост, които не дават реална представа за светлата личност на Апостола на свободата. 


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional