Свободата днес и тук 20 Април 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

КОЙ ни разиграва

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Стефан Миланов, http://clubz.bg

 

Искате лоши герои? На лафката се предлага всичко

Порция курбан ли крачи към ВСС, за да бъде умирено общественото мнение? Снимка БГНЕС

Стефан Миланов

Почти чувам пукането на тапите шампанско и всенародните хора за напускането на Владимира Янева. И на Ченалова, и на Родопски... А, и на онзи образ - Пепи Еврото, дето хем е работодател на Делян Пеевски в столичното следствие, хем викат, че му бил протеже. Сигурно ще ги последват Желявска, Крънчева и още някой.

Радват се хората. Хората, които може би единственото нещо, което научиха по-късно и от това, че има посланик на Франция у нас, е с какво изредените персони бяха толкова важни. И как определяха съдбите на стотици хиляди души (или десетки милиони лв., ако предпочитате) с един подпис.

Народът си умира да има лоши във филма. Много добри и много лоши – справка 11-те процента за Бареков и „бялата риза“, с която майка му го изпратила като на заколение... С добри и лоши е най-лесно. Обикновено забиваме нос в лекетата по нечия бяла риза и гледаме да не гледаме по-нататък. А когато има пазарна ниша за нещо, то просто бива предлагано в лафката: Искате лоши ли? На ви Янева, Ченалова, Родопски и т.н. 

Вчера например публикувахме как щастието да са върховни административни съдии 99,99 % ще се падне на командировани бивши юрисконсулти на община Елин Пелин, възпитаници на Бургаския свободен, Югозападния и пр. престижни университети. За който не знае – ВАС може да прецака всяка концесия или например да преобрази всяка защитена зона в незащитена такава. Може да отменя актове и на премиера...

Да сте чували, че административният ръководител Х все още с един подпис може да завре всеки читав прокурор в Тутракан навеки? А "правилните" да дойдат на жълтите павета? Или че заради упорито отсъстващата система за оценка на натоварването, все още ако някой съдия "много знае", просто му се падат 200 сложни казуса и... няма как накрая личната му атестация да говори за каквото и да било повишение? Да чувате за реални стъпки в тези и много други посоки?

Да, хубаво е да се „чисти къщичката“ от видимо компрометирани ябълки. Като не може накуп – един по един... Но не подценявайте Ламята. Тя си залага нови глави на мястото на всяка болезнено изтръгната стара. И въобще не съм сигурен, че са само по три.

 


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional