Свободата днес и тук 29 Юни 2022  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Немцов беше поръчан от почитателите на Путин, уби го Русия

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Иво Беров, http://www.ivremena.com


Никак не е задължително лично Въвъ Путин да е „поръчал „ убийството. Макар и това да не е изключено. Нe по тоя начин, по който си го представя доста хора, обаче – Путин вдига телефона и се обажда на подчинените си : „ я го убийте тоя” / или оня/. Така не се прави. Може, например, някой от приближените на Путин да каже „абе на тоя там много му знае устата”. Или : „ добрал се е до плановете ни за окупация на Украйна” и Путин да отвърне „ ами оправяйте се там някак”. Или дори нищо да не каже, а просто да замълчи. С което да даде ясен знак, че одобрява убийството – такива са табиетите на Кремъл още от времената на Сталин.

Имаше един продажен пияница, началник на Българския Олимпийски Комитет. Журналисти от Би Би Си бяха записали разговор, при който подставени лица предлагат подкуп на наши олимпийски чиновници. А продажният пияница, чиито простотийски лафове не рядко биваха приемани от първичното ни природонаселение за остроумие, присъстваше на разговора. И тарикатчето /зет на Тодор Живков/ не каза, че приема подкупа. Но не каза и че не го приема. Той просто нищо не каза. Тръгна си под някакъв предлог. Но знакът беше разбираем : „оправяйте се там, аз не искам да се замесвам, но част от парите са си за мен…”

Така че не е нужно Путин изрично да поръчва убийството. Макар, че де да го знаеш –  всевластен – какво би могло да го притесни.

И пак – това не е задължително той лично да го прави.

Както въобще не е задължително някой аятоллах, имам, или главатар на терористическа шайка да поръчал убийството в „Шарли ебдо „ взривовете в европейските столици, или рязането на глави в Ислямска държава. Те са си поръчани още в Корана, негли  в доста сури се повтаря „убивай неверника, където го свариш „ /Абе докога хората ще се самозаблуждават, че Ислямът бил мирна религия, между другото/.

Сега убийствата стават и без изрична заповед. Те са предизвикани от вярванията, от настроенията, от разбиранията, от табиетите, от начина на живот, от ценностите, от политическото устройството на едно общество и разбира се, от вездесъщата и неизбежна медийна пропагандата.

В това отношение светът все още не си дава сметка до каква степен Русия е изумяла. Пощуряла. Луднала.

В тези три определения, обаче, има и  отсенки на добронамерено отношение. Защото, нали, щура може и да е руска, ама пък весела.

Руската лудост обаче не е весела. Тя е зловеща. Страшна. Потресна.

Ето, по телевизора някаква жена съвсем убедено разказва как в един град гадните бандеровски фашисти, подтиквани от украинската хунта и американското ЦРУ се редили на опашка, за да изнасилват петгодишни дете. Повече от десет души имало на опашката и тя непрекъснато се подновявала – разправя изумялата тьотка, а хората в студиото ахкат и се възмущават. Не, те не се възмущават от това, че в Русия разни болни откаченяци могат да споделят извратените си видения пред милиони хора и да ги надъхват с омраза. Те се възмущават от хунтата, бандеровците, ЦРУ и Обама.

Друга тьотка /абе защо ли руските тьотки по-лесно ги прихваща, отколкото дядките/ пък разправя как бандеровците изнасилили 13 годишно момиче, вързали го и го заровили живо в земята. Трета пък-  как приковали деветгодишно момиче на кръст, а майка му вързали за камион и влачили по площадите. Четвърта– как фашистите – бандеровци изнасилили осемдесет годишна бабичка, която била и в епилептичен припадък на всичкото отгоре.

И целият тоя бълвоч, избълван сякаш от топлата връзка между руските медии и руските лудници, бива неизбежно придружаван от люти клетви срещу американците, юдеофашиистите, хунтаджиите и бандеровците, а също и от грозни закани срещу националните предатели, които продават Русия срещу шепа долари.

Но, да кажем, откаченяците с извратено въображение биват пускани по руските държавни медии заради свободата на словото / сик и сиктир даже/. Ами ония, които разправят, че е крайно време руската армия да тръгне към Берлин ? Ами ония, които врещят, че Литва, Латвия, Естония, а покрай тях и Германия трябва да бъдат сравнени със земята ? А ония, които обясняват как Америка може бързо да бъде превърната в радиоактивен прах ? Хората с подобни призиви те не идват от лудниците. Нито пък отиват там, за съжаление. Това са призиви и пожелания на депутати от руската Дума /Народно им събрание/. За тях са гласували милион руснаци.

Немцов беше убит от омразата, ненавистта, злобата и лудостта, с които  е пропита днешна Русия и която прелива не само от всички руски държавни медии, но и от повечето писания, изказвания и мнения на обикновените руснаци. При толкова надъхани с омраза, злоба, ненавист и глупост хора, всеки в Русия би могъл да се превърне в пряк убиец на нарочените за „национални предатели”. А непреките убийци, осъзнати - или неосъзнати могат да бъдат са милиони. Също както някога в нацистка Германия.

Ето, например, един военизиран руснак– дали башибозук, дали наемник, дали отцепник, или пък безкористен даже путиняк,  се разхожда  между разкъсани човешки тела в Дебалцево. Сниман е на клипче, всеки може да го види в Ютюба. Разхожда се путиняка, пуши, хили се, злорадства и се подиграва с  разкъсаните човешки останки. Сочи отрязан крак и вика : „ кой не скача, бил москал, така ли, сука блять...  Ха, скачай сега, де, сука блять”

Великият руски народ…Та същият този представител на великия руски народ и на великата руска цивилизация, който сочи отрязания крак и вика „хайде скачай сега де, сука блять…”, дали той, като се върне от Дебалцево в Москва не би могъл да стане убиец. И да се разправи с „националните предатели” без заповед от Путин ? Всъщност защо да става убиец, той си е.  Дали обезумелите болшевики, които с пяна на уста реват по телевизорите срещу украинските юдеофашисти не бих убили с чиста съвест Немцов ? Тоест не с чиста съвест, с тяхната си. Дали путинските олигарси които са над всички закони биха се поколебали да застрелят някого, който им се противопоставя ? Или който, като Немцов, събира доказателства за престъпленията им  ? Дали тайните путински служби, чиято работа е да убиват биха се отказали от занаята си, заради някакви нравствени възгледи ? Дали подкупените от Путин чеченски главорези не биха убили, за му се отблагодарят ?

И докато руските и български политически тарикати заедно продажните журналя около тях се пънат да обясняват, как Путин и почитателите му не били виновни за убийството на Немцов, защото нямали били полза от него, обикновените путиняци, /80 – 90 процента от руското природонаселение/, същностните поръчители на убийството, образно казано, се радват и злорадстват из обществените мрежи без всякакво притеснение.„ Най-после му видяха му сметката на тоя, да видим кой следва „ е общоруският отклик на злодейството”, а по доста руски медии показват снимки на „национални предатели”, като броят колко от тях вече са убити и колко тепърва трябва да бъдат убити. И си личи, че руснаците, които не се чувстват длъжни да лицемерничат, много добре знаят кой е убиецът.

Една държава също може да бъде отговорна за политически и не само за политически убийства.

Нацистките, фашистките, болшевишките, комунистическите, ислямистките и въобще идеологизираните тоталитарни държави убиват. Убиват с хиляди и милиони. Убиват най-личните си хора. /Не като племето, дето по древен обичай някога единствено и само най-красивата мома, та да омилостиви бога си/. Убива и сегашната Русия на путинския фашизъм.

„ Кой имал полза от убийството ?” , питат всякакви умници, тарикати, нагаждачи и продажници с явния намек, че точно Путин нямал  никаква полза от него, защото властта му не била заплашена от  Немцов и защото имал подкрепата на 85 процента от руското природонаселение.

А защо Сталин, при цялото си могъщество и сто процента всенародна подкрепа уби изгнаника Троцки в далечно Мексико. А защо Тодор Живков, при цялото си всевластие и деветдесет и девет процента подкрепа от българското уби Георги Марков в далечна Англия ? А защо Хитлер убиваше редките и наглед безпомощни германски инакомислещи при цялото си могъщество и при всенародната стопроцентова подкрепа за управлението си.

От убийството на Немцов най-голяма полза има Путин. Причината е страха, разбира се. Диктаторите властват чрез страх. След убийството на Немцов едва ли някой вътре в Русия ще се осмели да се противопостави на Путин така, както го правеше той.

Но диктаторите на само властват благодарение на страха. Те живеят в страх. Страх от разобличение, преди всичко. Колкото и да са повтаряни, разпространявани и натрапвани трите опорните точки на руското безумие – „въстанието в Украйна е дело на САЩ и ЦРУ, там управлява фашистка хунта, Русия няма нищо общо с войната” – това са опорни точки на безумието и могат да бъдат разобличени и чрез най-малката проява на разум.

Убийството е изгодно за Путин и поради още една причина, неосъзната от съвременният западен свят, защото присъща предимно на някогашни и на източни диктатури. Убийството ще сплоти руснаците около властта на диктатора и ще закрепи тази власт. Ще сплоти всички путинисти, путиняци и путиноиди, тоест 80 – 90 процента от руското природонаселение. Поради една проста причина. Злодействата сплотяват.

И хайде, моля, стига с тази Русия на Чехов, Достоевски, Шостакович, Рахманинов и останалите известни творци. Къде е тази Русия бе, джанъм. Защо никаква я няма ? Защо не се проявява ? Ако достиженията на десетина творци не са се отразили никак на едно обществото, ако то си е останало първобитно и варварско, те не са достижения обществото, а на отделни личности.

И дори да е имало това общество една тънка просветена прослойка, след убийството на Немцов тя остава с един човек по-малко. И то не какъв да е човек.

Втори март, 2015 г.


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional