Свободата днес и тук 13 Юли 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Румяна Бъчварова става вътрешен министър

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
в. Дневник

Премиерът ще предложи вицепремиера по коалиционната политика и държавната администрация Румяна Бъчварова да заеме и поста на вътрешен министър. Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов от парламентарната трибуна.

Той дойде в Народното събрание по повод подадената оставка от вътрешния министър Веселин Вучков в сряда "за да обясни някои важни неща" на депутатите.

"Ще предложа за министър човек, който ще гарантира спокойствието. Ще положа огромни усилия милиционерски номера да не минават повече. Дано колегите от БСП, ДПС и "Атака" да ме разберат правилно", аргументира се Борисов.

Неговото разбиране е, че "на тези важни места трябва да се поставят професионалисти, а не политици", защото "всяко сътресение в службите е пагубно".

Премиерът съобщи още, че в петък ще дойде отново в парламента, за да иска оставките на шефа на ДАНС Владимир Писанчев и на главния секретар на МВР Светлозар Лазаров.

 

"Моля тези ,които са се подписали под споразумение, да бъдат в зала, за да не се налага тези колеги да ни подкрепят", обърна се Борисов към ДПС.

"Това е нестабилността на правителството", отбеляза Борисов.

"Искам да ви уверя, че въпреки принудата, аз съм принуден от начина, по който всичко се случи да постъпя по този начин. Факта е факт", каза още премиерът.

"Оставката на Веселин Вучков беше изключително некоректен акт към мен и към правителството", каза навлизане в парламента Борисов.

"Некоректно към ГЕРБ е това, че Вие във важните гласувания създадохте усещането, че ДПС ни подкрепя. Това е политическа култура за мен, защото ако не беше минал плоският данък, ако се беше приело това, което БСП предложи да падне, ГЕРБ нямаше да остане в правителството. Отдавна Вие щяхте да сте си по родните домове, а ДПС да излиза като задкулисен играч, който ни държи", каза Борисов упреквайки коалиционните си партньори за създалата се ситуация.

"Предварителното отчуждение, което БСП преправи в предишния мандат, ако не беше прието, нито една програма на ГЕРБ за строителство нямаше да се случи. Ако ние бяхме четирите партии, подкрепящи правителството, какво значение щеше да има ДПС как гласува", заяви Борисов.

"Изведнъж се получа нова маневра, че Борисвов пази Писанчев и Лазаров, защото е зависим. Не само, че бяха разсеяни от фаянса, дърветата ми броиха, улуците ми разглобиха, ако е имало нещо, въобще нямаше да ми простят, а нямаше такива могъщи служби да дойдат да седнат с мен на една маса, камо ли да ме канят от Берлин до Белия дом. Разбирам тази опорна точка. Защо ние си го причиняваме? Излиза, че г-н Писанчев, за който ГЕРБ даде отлична оценка, английските служби също, опитвайки се да правя това нещо за спокойствието на службите, аз съм зависимия човек. Въпросът е кой управлява Борисов? Тези, които ме познават знаят, че съм неуправляем", каза още министър-председателят.

 


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional