Свободата днес и тук 29 Септември 2023  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Овчаров обвини хора на Станишев за "комплота“ с офшорните му сметки

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Таня Петкова

Предконгресните сблъсъци в левицата не стихват, след като в петък лидерът на БСП-София Румен Овчаров посочи "интригантите в партията“, които пускат срещу него "компромати" за офшорни сметки. Той изброи поименно Ивелин Николов, Кирил Добрев, Антон Кутев - все приближени до председателя на БСП Сергей Станишев.

Овчаров каза, че за четири години, докато са били около бившия премиер, те са могли да направят нещо за партията и държавата, но не са. "Те показаха, че не могат“, добави Овчаров и заяви, че "затова трябва да престанат да интригантстват“.

Наскоро Овчаров бе "разкрит", че има офшорни сметки на британските Вирджински острови от времето, когато беше министър на икономиката и енергетиката. Той бе отстранен предсрочно от министерския пост след бурен корупционен скандал по друг повод.

Овчаров, както и Румен Петков, другият човек със силни позиции в БСП, който бе отстранен от поста министър на вътрешните работи заради корупционни скандали, в момента водят масирана кампания за сваляне на Станишев като председател на партията.

От своя страна Станишев и поддръжниците му обвиняват противниците си, че съсипват партията с вадене на "мръсното бельо" пред медиите и така обслужват интересите на ГЕРБ да няма силна опозиция. Бившият премиер дори заяви, че някои от най-шумните му критици "тичат" при новото правителство да уреждат свои договорки.

Двамата Руменовци, които бяха засечени преди ден от репортери да разговарят на четири очи в столичен хотел, декларират, че нужен не само нов председател на БСП, но и нова "радикална“ промяна на водената от нея политика. И двамата обещават, че ще се оттеглят от ръководните постове в партията след конгреса, след като години определяха накъде да върви тя, а сега твърдо са решили да "вземат главата“ на Станишев.

Девет дни преди конгреса, обаче, те все още не са оповестили своя алтернатива за лидерския пост.

"В БСП има кръгове, които свикнаха да решават проблемите си, клепайки другарчето до себе си. Същите тези кръгове превърнаха интригата и злепоставянето на другаря си в основен метод на правене на политика. Ако ние продължаваме да си затваряме очите за това, ще стигнем до никъде“, коментира в петък Овчаров, след като подписа с коалиционните партньори на БСП документ за подкрепа на частичните избори в София.

В края на миналата седмица бившият независим депутат Мария Капон внесе в прокуратурата и в парламентарната антикорупционна комисия сигнал срещу Овчаров, настоявайки да се даде отговор дали при проверка се стигнало до разкриването на две офшорни сметки на него или на негови близки.

Тогава от чужбина Овчаров обвини Капон, че изпълнява "вътрешнопартийна поръчка“, но не съобщи имената на поръчителите.

От: http://mediapool.bg/


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional