Свободата днес и тук 29 Септември 2023  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Говори Пловдив: Истории за тумори, райски хурии, миролюбци, продажници и друга гмеж, населяваща света ни

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Пламен Асенов, специално за kafene.net

Прекалено много интересни теми се събраха в тефтера ми през последната седмица и вместо да пиша повече за една от тях, смятам да кажа по малко за повечето.


Ислямска държава с булдозери руши останките от древния град Хатра, столица на Първото персийско царство преди 2 000 години.


Неотдавна същите идиоти с чукове разрушиха и статуи от древния асирийски град Нимрод в местния археологически музей.


Дотолкова са нагли, че, без да са създали нищичко в този живот, рушат всичко около себе си. Дотолкова са изперкали, че посягат вече не само на живите, но и на мъртвите.


Каква ти „ислямска”, каква ти „държава”? Нищо от исляма, нищо от държавността не носят те, само се кичат с тези понятия, за да заблуждават малоумните.


Тези говеда трябва да бъдат не просто спрени, а безпощадно унищожени възможно най-бързо. Нека с радост отидат при онзи техен Аллах, заради когото творят всичките си безумия. Само че там няма да ги посрещнат очакваните полуголи небесни хурии и фонтани с шербет - защото техният Аллах не е истинският Аллах, а гнусен Демон, който отвъд ще им се присмее, че жестоко ги е изработил и отсам.


Светлана Шаренкова нареди Путин сред най-големите миролюбци и каза, че България трябва да проведе референдум за членството в НАТО.


Кой е Светлана Шаренкова – може да попита някой.


Никой – бих му отговорил. Защото тя просто е част от модела Кой, а всяка такава част сама по себе си е никой, за да съществува Той.


Да-а-а, не се заблуждавайте, моделът Кой не е чисто български, а българо-руски. И Светланка, ако съдим по нейните изяви, е един от отговорниците за реализацията на руската част. На какво ниво е отговорник, не знам със сигурност, ДАНС трябва да знае.


На мен ми изглежда, че отговаря за културно-масовата работа, тоест, призвана е да поддържа и насърчава простотията, лъжите и предразсъдъците, които вече повече от век циркулират в българското общество по отношение на Русия и нейните истински интереси в България.


Както и да е. Важното е, че не е тя онзи, който ще ми каже на мен колко Путин е миролюбец и аз да повярвам. Или колко ние, българите, мразим НАТО. Аз на самия Путин не вярвам като говори подобни глупости, та на Светланка.


Виж, ако бях човек без очи и мозък, без морал и съвест, без истинска родина в мен, а прост русодупец, можеше да се вържа на такива руски опорни точки.


„Сатанизирането на Путин е опасно, тласка света към война” - писа онзи ден в „Гардиън” някой си Милн.


Неговото напоително писание доказва за пореден път, че простотията няма родина, а може да те застигне навсякъде, дори в благословената от Бога, Здравия разум и Чувството за хумор английска земя. Впрочем, не само простотията може да те застигне навсякъде, а също болестта „журналистическа продажност”.


Няма да се спирам на всички безумни за здравия разум тези, които човекът Милн изповядва. Или които лансира по поръчка, не знам. Той да му мисли как ще се оправдава пред професионалната и личната си съвест. Но някак твърде лесно иска да плъзне хората на Запад, щастливо несведущи по редица въпроси за Изтока, към мнението, че не аз и родната ми България сме се присъединили към НАТО, защото искаме това, а самото НАТО ни е присъединило насила.


Ето и точният цитат:  „Вместо да създаде обща европейска система за сигурност, включваща Русия, доминираният от САЩ алианс се разшири до руските граници, настоявайки, че става дума едва ли не за суверенен избор на засегнатите страни. Но очевидно не е.”


За този тип, Милн, е „очевидно”, че не сме направили суверенен избор, а сме натикани в алианса. Но в случая той използва думата „очевидно” не като начало на някаква аргументация по въпроса, а като самото главно доказателство за правотата на тезата си.


Тоест, очевидно е, защото е очевидно за самия него.


Ало, „Гардиън”, ега ти журналистиката.


Инициативен комитет от политици, общественици и спортисти поиска обществена дискусия за съживяване ролята на Симеон Сакскобургготски в политическия живот.


Досега като „най-глупавата група в света” бяха сочени известните кингстоунски полицаи от зората на киното. Занапред вече тази длъжност поема споменатият по-горе Инициативен комитет. В него влизат разни титани на мисълта и делото, които при управлението на своя патрон изживяха звездни мигове, но моментално бяха забравени от обществото, щом той царствено се оттегли в покоите си и спря да умирисва на гнило българската политика.


Въпросното царско недоразумение сътвори толкова много бели в нея, че небесните деловодители сигурно още не могат да излекуват мазолите по пръстите на ръцете си, хванати при голямото описване на политическите му грехове. Няма да се разпростирам колкото тях, ще напомня само за една от най-големите му заслуги – въвеждането на модела Кой.


Защото всъщност това истинско българско раково образувание се разви не от вчера, а откак Симеон лансира основната си /анти/политическа теза – че трябва да се разруши тъй нареченият двуполюсен модел и на негово място да се настани онзи микс от популизъм, безпринципност и задкулисни договорки, пълната липса на логика и политическа предвидимост, отсъствието на елементарен морал и съвест, които, общо казано, ни управляват и досега.


Кой ли? Знам аз Кой. И всички знаете, нарочно питате - както писа великият български поет Коста Павлов още преди много, много години, в една далечна галактика.


Първанов подаде оставка като шеф на АБВ, приеха му я и сега вероятно ще се кандидатира пак – поне според неговия пророк Ивайло Калфин.


Какво да ви кажа – да почетем героя, защото това с оставката за него никак не е лесна работа.


Всички помним как Гоцето не успя да се преодолее и да подаде оставка като  президент когато бе недвусмислено изобличен в лъжа, в поредица от лъжи, за миналото си като сътрудник на мракобесната комунистическа ДС. Не подаде оставка и по-рано, когато НАТО прие България за редовен член в пълно противоречие с неговите лични и силни антинатовски пристрастия. Не подаде оставка, когато нито един от руските енергийни проекти, рекламирани от самия него като Голям шлем на България срещу Русия, не се реализира и всички те потънаха някъде в Черно море.  


С други думи – човекът е дал предостатъчно доказателства за своята безпринципност, за своето дебелоочие и наглост. Защо точно сега, покрай някакъв си заем, пък бил той и за 16 милиарда лева, Гоцето изведнъж реши да се прави на достоен политик? Истинска загадка е това, казвам ви.


А още по-голяма загадка е защо известният службогонец Калфин, след своето странно и почти напълно скрито от обществото посещение в Москва, каза, че няма да се бори за поста и нищо не пречи през април Първанов да се върне начело на АБВ.


След Веселин Вучков, оставки подадоха главният секретар на МВР Светлозар Лазаров и шефът на ДАНС Владимир Писанчев.


Първата оставка е на достоен човек. Втората и третата – на зомбита, които отдавна трябваше да сторят това, но си натискаха парцалите и се правеха на разсеяни.


Заради какви свои и заради чии чужди интереси тия двамцата герои се държаха така, най-вероятно ще си остане неизвестно, тъй като техните оставки очевидно няма да породят разследване.


Доколкото разбирам, при Лазаров става дума по-скоро за момче, което е далеч надскочило своето ниво на компетентност и, за да се задържи на върха, компенсира с изпълнение на поръчки.


С Писанчев обаче нещата изглеждат по-сериозни. Основният въпрос е защо за последните 15 години в България нищо не се е случило по тъй нареченото „руско направление”, в което той е основна фигура – и като служител в него, и като шеф на ДАНС. И нищо не се е случило, въпреки ясните заявки на президента, плюс министрите на отбраната и на външните работи, че точно Русия е една от двете големи заплахи за България, че тя води открита информационна война срещу страната ни, че петата колона тук е впрегнала всички сили и участва активно в тази война. На руска страна.


Подобни заявки един шеф на най-специалната българска служба не би трябвало да пропуска покрай ушите си.


Двама чеченци са арестувани във връзка с убийството на Борис Немцов – съобщиха от руската Федерална служба за сигурност.


На това хората му викат – с един куршум, два заека.


Не, не заради бройката задържани, а защото в случая хем главният опозиционер на Путин бе благополучно отстранен, хем в ролята на лошите са вечните руски врагове – чеченците. За подобно развитие беше намекнато още с появата на първите пет версии за убийството на Немцов. Сред тях присъстваше и хипотеза за някакви хипотетични мюсюлмани, разгневени от позицията му около „Шарли Ебдо”.


За това пък хората казват – къде го чукаш, къде се пука.


Много ще ми е интересно да прочета витиеватите и дълбокомислени аргументи, които ще бъдат съчинени от путинската пропаганда, за да може подобна напълно безсмислена хипотеза да се потвърди.


Но има истински гении сред тях, знам аз.


Иначе самият Путин нямаше да съществува в този си вид, а щеше да бъде отдавна отстранен като истински тумор от тялото на света. „С тумор не можеш да водиш преговори” – както разумно се аргументира Гари Каспаров, гениален шахматист и опозиционер на мракобесния московски режим, поканен да говори пред комисията по външни работи в Сената на САЩ.


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional