Свободата днес и тук 02 Октомври 2022  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Тайните методи на имперската руска дипломация продънват сигурността на България

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Георги Георгиев, http://www.faktor.bg

 

 
 
 
 

Който не е усетил московския ботуш на гърба си, няма как да разбере безпокойството и страха на хората в Източна Европа

Георги Георгиев, специално за Faktor.bg

В голямата си част европейските политици и граждани не осъзнават механизмите на действие на имперската руска дипломация. Нещо, което за европейския гражданин и за политическите механизми на нормалните държави е немислимо, недопустимо и невъзможно, е постоянна практика на руската дипломация от десетилетия.

Те никак не могат да си представят, че империята прибира годишно над 1,3 трилиона долара (1300 милиарда) от газ и нефт, а това са безотчетни пари, под контрола и прякото разпореждане на Кремъл. Само 1 % от тази сума или 13 000 000 000 (13 милиарда) е достатъчна за финансирането на ислямски радикални групировки за дестабилизиране на Близкия изток - нещо, което Русия прави перманентно още от 70-те години за да задържа цените на петрола високи. Неслучайно Русия финансираше и режима на Саддам Хюсиен, за постоянните му враждебни действия, като услужливо му опрости и дълг за 5 милиарда долара от оръжейни доставки (огромна за времето си сума, съизмерима с бюджета на малка държава). България също беше задължена да помага на режима и беше завлечена със стотици милиони долари. Наскоро в разговор с бивш служител на нашата ДС установих, че българските служби също са били използвани още през 70-те години за снабдяване на редица групировки както в Близкия Изток, така и в Северна Африка с радикална ислямска литература, както и за създаване на схеми за финансиране на тези групировки.

Неслучайно Русия блокира в Съвета за сигурност и намесата на мироопазващ контингент в Сирия, неслучайно възрази и срещу бомбардировки на позиции на Ислямска държава. Неслучайно Русия никога и по никакъв повод не е изпращала въоръжени сили срещу тези терористични сили. Дестабилизацията и несигурността в Близкия Изток са основна причина за поддържане на цените на петрола и газът високи. По този начин се блокира и възможността за изграждане на конкурентни газопроводи за Европа - единственото нещо, от което тази паразитна империя живее. Само да уточним, че 95% от брутния вътрешен продукт на империята се формира от добив на суровини, а 70% са от газ и нефт.

По същия начин огромни безконтролни средства се наливат в създаване на политически структури в страните от ЕС, подобни на тези като СИРИЗА, ПЕГИДА, Националния фронт на Льо Пен, Атака. Също така и за корумпиране на политици на високи постове, като Орбан например. Само да припомня, че на следващия ден след като приключи канцлерството си, германският канцлер Герхард Шрьодер бе назначен за шеф в Газпром със 100 000 евро месечна заплата. 

Стотици милиони долари се наливат в медии и журналисти

У нас подобни "инвестиции" са очевадни. Не говорим само за откровено проруски медии, обслужващи открито идеологемите на руския империализъм, а и за цялата медийна империя на ДПС, финансирана от банката, създадена от руското КГБ – КТБ още през 1988 г. като БСФК "Булгарсовинвест" и преобразувано през 1994 г. в КТБ. Неслучайно чрез тази банка руска собственост станаха и БТК, и Булгартабак. Неслучайно тази банка беше грижливо обслужвана от властта години наред. Към тях трябва да прибавим и онези икономическо-олигархични структури, изградени от апарата на ДС и БСП, които са пряко зависими от руското кранче и енергийните схеми на руския енергиен империализъм. Само да припомня, че за последните 6 години "Лукойл Нефтохим АД е отчел приходи за над 40 МИЛИАРДА ЛЕВДА, НО НЯМА ГОДИНА, В КОЯТО ДА Е ОТЧЕЛ И 1 СТОТИНКА ПЕЧАЛБА. България плаща и най-скъпия руски газ. За разлика от други държави в Европа, у нас на руската агентура не се налага да се разплаща в кеш. Тоталната енергийна зависимост от Газпром, Лукойл и Росатом, както и факта, че руска собственост са редица стратегически предприятия, са достатъчни да създадат силни и опасни зависимости, както в политическите среди, така и в журналистика, държавна администрация, службите за сигурност.

Хилядите тролове в интернет, които се финансират също от Кремъл, не са никак за подценяване. Никое западно правителство не би си позволило подобни методи на действие, дори и да иска. Самият законодателен механизъм го изключва, както и контролът на гражданското общество и съдебната власт го правят невъзможни. Самите служби за сигурност в ЕС са наясно с тези методи на действие, знаят кои са медиите и журналистите, кои са троловета, но са безсилни по една единствена причина - рамките, които едно демократично законодателство им слага, заради спазването на човешките права и свободата на словото.

Не съм сигурен само в едно – дали осъзнават напълно реалната опасност от всички негативни последици, които ще настъпят?!

Тези методи и средства на имперската руска дипломация и служби успяха съвсем безпроблемно да продънят сигурността на ЕС, да създадат цели паразитни политически структури, използвайки успешно специфичните проблеми на отделни държави-членки, използвайки пълния политически спектър от крайно ляво – СИРИЗА, до крайно дясно, като Националния фронт или ПЕГИДА.

Гражданите на Европа и особено онези, които не са усетили руския ботуш на гърба си, няма как да усетят безпокойството и страха на хората в Източна Европа. Но могат да прояват разбиране и солидарност.

На всички ни е ясно, че

мижавите санкции на ЕС са просто прах в очите на хората,

че те са по-скоро конформизъм. Разбираем е страхът, че определени западни компании ще понесат загуби, ще загубят концесии или пазар в Русия. Но на всички европейци трябва да е ясно едно – всеки един от нас плаща с парите си за нови руски ракети и танкове, за поредното финансиране на терористични групировки, за нови подкупи на политици и журналисти, за поредните политически паразити.

Необходима е промяна! Необходими са спешни мерки, които да осигурят стабилност на ЕС. Най-вече единна енергийна политика, която да парира възможността от пробиви в енергийната ни сигурност, чрез отделни държави-членки и техните политически структури.

Необходимо е западните политици и гражданите на ЕС да осъзнаят, че срещу тях се води една истинска пропагандна война, организирана, съгласувана от хиляди агенти на Кремъл, под единно ръководство и с всичките коварни методи на руския империализъм - манипулации, лъжи, демагогия, корупция и тероризъм.

Необходим е тотален, безусловен отказ от руски енергийни доставки – единственото нещо, от което тази паразитна империя живее. Необходими са спешни законодателни промени, изискващи бързо и ефективно осигуряване на алтернатива на руските енергийни доставки.

Някои ще възразят, че това противоречи на пазарната логика, на интереса им. На тях ще кажа – руският енергиен империализъм никога не търси пазарна логика. Той цели едно единствено нещо – осигуряване на политическо и икономическо лоби за прокарване целите на руския империализъм. И, че освен личния интерес има далеч по-висши ценности и най-вече – общата сигурност на ЕС, равенството на гражданите и техните свободи, както и правото им да бъдат информирани.

Питам! Как едно предприятие в държава-членка ще оцелее, как ще е конкурентно, ако заплаща за руски газ с 50% повече от подобно предприятие в друга държава-членка. Как граждани на една държава-членка да са равнопоставени с други, ако сметките им за отопление са съизмерими с месечния им доход, както това се случва в България?! Какво покупателна способност имат?! Кой губи и кой печели от това?!

Необходими са и законодателни промени, които да парират възможността от разпространяване на лъжи, клевети, както и на 

пропаганда на руския империализъм

и други човеконенавистни идеологии, отричащи човешките права свободи.

Законодателни мерки, които да принуждават съответните служби за сигурност да предприемат адекватни превантивни мерки с ясната идея, че свободата на словото не е свобода за пропагандиране на фашизъм, комунизъм и руски империализъм.

Докато обществото и политиците ни не осъзнаят тази потребност, докато не я приложат на практика, ЕС ще продължи да се тресе и дестабилизира, да бъде руиниран от една мощна пропагандна машина, от паразитни политически структури, използващи лумпенизирани и маргинализирани обществени слоеве , които за наша радост са малък процент, особено в Западна Европа.

В крайна сметка – всички ние ще платим скъпо и прескъпо от джоба си днешното си безхаберието и конформизъм, които утре ще доведат до нови данъци за мерки повишаващи сигурността, до нови мерки против тероризма, до ново въоръжаване за възпиращо действие на руската агресия! Докога?!


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional