Свободата днес и тук 26 Септември 2023  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Диктаторът награждава своите палачи

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Едвин Сугарев

Путин връчил отличие за служба на родината на Андрей Луговой – издирван от правосъдието във Великобритания във връзка с убийството на Александър Литвиненко. Самият Литвиненко е бивш офицер от ФСБ, който след драматични разкрития от типа на това, че тази служба реализира взривяване на жилищни блокове, за да прехвърли вината върху чеченските бунтовници и да оправдае войната в Чечня, се превърна в остър критик на режима.

Поради което през 2006 г. го настигна съответното отмъщение: беше отровен с полоний, а отровителите бяха двама руснаци. Единият беше путиновия лауреат Андрей Луговой, а другият – Дмитрий Ковтун.

Това е всъщност и едно от най-важните задължения за всеки диктатор: да награждава своите палачи. Апропо – освен всичко бил наградил и своя чеченски главорез Рамзан Кадиров за “неговата активна публична служба и дългогодишна съвестна работа”. Последният беше направил изявление и по повод убийството на Борис Немцов – и беше нарекъл неговите убийци “патриоти”.

Не зная как би могла да бъде определена тази власт, в чиито лапи в момента се гърчи Русия. Бих я определил като власт на лешоядите. Оглеждайте се много внимателно – тези уродливи същества кацат не само на Червения площад. Въдят се и тук – и в момента пробват докъде се протира търпимостта към тяхното шайкаджийство.

Вчера едни такива нахлуха с крясъци и руски знамена на публичната лекция на Огнян Минчев, организирана от “Форум Българка”. Днес могат да почнат да бият, а утре да убиват. Уроците на хитлеровите щурмоваци не са забравени – добре са ги научили днешните рубладжии.

Въобще напоследък въздухът вони от техните предчувствия за мърша. Вони неудържимо – на 1939-та.


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional