Свободата днес и тук 22 Юни 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Едвин Сугарев: КТБ е фалирана изкуствено с помощта на институциите

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
http://frognews.bg

 

 
Едвин Сугарев

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

КТБ е фалирана изкуствено с помощта на институциите. Това е грамаден скандал. Приносът на главния прокурор в това е видим. Това каза Едвин Сугарев в предаването „На светло“ по НТВ.


Ако има повече прозрачност за тези неща, правителството ще е по-стабилно, обясни той. По думи,  при  смяната по върховете на службите за сигурност са останали недоизказани неща. Знаеше се, че тази смяна ще бъде направена. Някой много лошо посъветва Веселин Вучков тази смяна да я направи в момент, когато на гости е шефът на ФБР. Борисов искаше да го направи с по-малко шум . Тези смени са доста закъснели. Те са отговорни за разработката „Червеи“, а тона е най-големия пробив в системата. Да точиш информационната система на МВР, без да се знае къде отива тази информация, тези хора са просто за затвора- Владимира  Янева,  Писанчев и Лазаров, обясни Сугарев.
Според него цялата насоченост на политическата ориентация на царя,  винаги е била към Москва. Под въпрос стои въпросът, дали може да се говори за Симеон Сакскобургготски, като наследник на българската корона, защото той е бил премиер. Може ли да се говори за негов международен авторитет, при положение, че в Българи  няма такъв. Всичко по негово време  беше извадено на тезгяха за продан. Той възроди катастрофиралия проект „Белене“. Едно от нещата, който той искаше да направи е да  да наложи Бригадир Аспарухов като координатор на службите за сигурност.  Знае се за неговите връзки с определени олигарси.  Болезнената тема е свързана с тайните служби и Русия. Нека не забравяме, че ние сме в НАТО и се намираме под защитата на тази система, припомни Сугарев.

Депутатът Любен Дилов-син изрази малко по-различно мнение. Царското семейство е част от историята на българските държавни глави. Не можеш да оставиш един човек като него, да бъде на една пенсия. Още 2001 година предложихме законопроект, в който описахме много функции, които да прилягат на царското семейство. Вън от всякакво съмнение ,че България не е имала по-добре възпитан политик. Скептичен съм на тема тайни служби. НСО има по-голям бюджет от този на разузнаването ни. Относно външната ни политика ходим по ужасно тънък лед, без значение коя мечка е зад нас-руската мечка или американската гризли.  Надявам се нашите дипломати да извоалират в тази ситуация. В момента към Българи  е съсредоточен голям интерес-от Русия и НАТО. Търпим много тежък удар от затварянето на руския пазар. Не искам да съм част от държава, в която основните новини идват от МВР. Желанието на Борисов да не прави резки смени в сектора сигурност, са свързани с неща, които знае, но не иска да каже. Имаше нещо, които остана недоизказано, което потъна в интриги. Тази ситуация не е лека, допълни Дилов.

 


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional