Свободата днес и тук 05 Юли 2022  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Драма в СДС Варна

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Едвин Сугарев

Тази драма е поучителна, бих казал. Янко Станев – този остап Бендер на българския политически живот, отново се оказа начело на сините в морската столица. Което е своеобразен парадокс – той беше лидер на СДС – Варна до 2005 г. и беше напъден напълно заслужено от този пост – за да се трансформира моментално в лидер на местната ДПС, откъдето също беше изхвърлен през 2011 г. С пълно основание новите седесари определят това му превъплъщение “демонстрация тип Пеевски”. Въпросът е какво мисли по този повод г-н Лукарски – и защо мълчи.

Тези, за които СДС означава нещо, не мълчат. Ето техните позиции:

 

До

                                               НИС на СДС           

                                               С О Ф И Я

 

                                   Д Е К Л А Р А Ц И Я

                                               от

                        членове и симпатизанти на СДС Варна

                        във връзка с възстановяване на членството и избора за Председател на  СДС Варна, на изключения през 2004г. бивш член на СДС  Янко Станев ;

            Уважаеми Господа ,

            Ние долуподписаните ,някои от нас бивши членове на организацията ,посветили голяма част от живота си на идеята и каузата СДС Варна ,по никакъв начин ,не можем да приемем факта ,за възстановяване членството и избора на изключения за всякъкъв вид организационни и финансови нарушения бивш член на СДС Янко Станев.

            Името на последния е  символ на най-неприемливите политически практики , на които варненци са свидетели за периода на прехода.

            Връщането на Станев като Председател на областната структура на СДС е абсолютна еманация на пълния регрес и падение в СДС Варна и показва , че кризата в организацията и в  българската политика няма дъно.

            Не можем да си представим с какви очи ,СДС Варна ще представи платформа и подходяща визия за настъпващите местни избори.

            Обръщаме се към НИС на СДС ,незабавно да се предприемат действия по анулиране както на избора ,така и на възстановяване на членството на Янко Станев в СДС Варна .

            Обратното е равносилно на политическо и най-вече нравствено самоубийство .

            Нека не забравяме ,че СДС Варна промени живота на града ,възстанови на хиляди варненци частната  собственост отнета от БКП и направи всичко възможно за промяна в положителна посока на града и региона .

            Нека бъдем отговорни ако не към настоящето ,то поне към миналото на СДС Варна .

 

                                                           Подписали :

 

            Христо Кирчев – Кмет на Варна избран мажоритарно с бюлетината на СДС в периода 91-99 г.,бивш Председател на СДС Варна

            Благой Димитров – нар.представител в 37 38 и 39 Народно сърание ,председател в периода 1999-2001г.

            Неделчо Ангелов – зам.-областен управител в периода 97-98т.,кметски наместник на кметство „Победа”,бивш зам.председател на СДС

            Балин Балинов – зам.председател на СДС ,три мандата общински съветник от СДС

            Росен Колелиев – бивш зам.председател на СДС

            Юлиян Гендов – председател на групата на СДС в ОС Варна 95-99,пр-л на групата на СДС в РИК 92-98,бивш зам.областен управител

            Огнян Спасов – бивш заместник обл.управител,зам.председател и член на НИС

            Алексей Соловъов – кметски наместник на кметство „Простор” 91-95 г.,районен Кмет на район „Приморски” 95-99 г.,бивш член на Общински съвет на СДС;

            Веселин Савов – основател на СДС Варна ,юрист ;

            Младен Енчев –първи секретар на СДС Варна ;

Валентин Петков – председател на СДС Варна в периода 2004-2006 г.

            Магдалина Гаврилова – основател на СДС Варна ;

            Красимир Ангелов – основател на СДС ,бивш пр-л на КТ „Подкрепа” Варна ;

 

До

НИС на СДС

 

 

                                        ДЕКЛАРАЦИЯ

 От инициативна група за спасяване на СДС-Варна

Инициативната ни група за спасяване на СДС-Варна преди 10 дни, отново с декларация подписана от знакови фигури от СДС в града  ни, изразихме категоричното си несъгласие с грубото погазване на устава на СДС изразяващо се в неправомерното възстановяване на членството на г-н Янко Станев,както и в организирането на неуставна конференция довела до избора на последния за председател на градската организация на партията .

Естествени бяха нашите очаквания ,за намеса на НИС и деклариране на  адекватна и категорична позиция ,свързана с отмяната на неправомерните актове приети от незаконната конференция организирана от Янко Станев и превземането на организацията от страна на кадри най-вече на ДПС.

За съжаление нито от страна на  НИС на СДС,нито от страна на Председателя г-н Лукарски последваха каквито и да е било действия ,свързани с отстраняването на неправомерните актове и възстановяване на уставните норми в СДС Варна.

 Нещо повече, въпреки видимите и доказани нарушения , НИС на СДС овласти изключения от партията за уставни  и финансови нарушения  Станев и неговото добре известно обкръжение с права да  управлява СДС-Варна и да подготви предстоящата отчетно-изборна конференция,чийто резултат е категорично предрешен.   

По този повод още веднъж категорично заявяваме несъгласието си с тези решения и твърдата си решимост да не бъде допуснато унищожаването на СДС-Варна и превръщането му в ЕООД ”Янко Станев”, познавайки добре богатата му колоритна биография на политически хамелеон.

 

С настоящата декларация отправена до Вас и обществото във Варна,настояваме категорично за реакция в не по-късно от седемдневен срок да предприемете действия по спазване на Устава изразяващи се в отмяна на нелегитимната конференция ,възстановяване дейността на законно избраното ръководство на градската организация и елиминиране на възстановеното членство на Янко Станев.

 Считаме, че личностите подписали тази декларация, сме хора, работили за създаването и утвърждаването на СДС-Варна във годините, доказали своята лоялност, които могат да станат гаранти за оцеляването и разрастването на СДС-Варна, както и да гарантираме провеждането на един честен и обективен избор.

 Декларираме, че СДС за нас е КАУЗА И ЦЕННОСТ, въпрос на морална и личностна позиция и твърдо вярваме, че синя Варна отново може да се възроди!


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional