Свободата днес и тук 01 Юли 2022  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Луд ли е Путин?

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Александър Спасов

Днес бяхме ощастливени от самодържеца Путин, който се появи като явление след десетдневно отсъствие с щастието да го лицезрем. И не само с това. Разбрахме нещо изумително. Оказа се по негово признание, че бил готов да използва и атомно оръжие в случай, че провалят замисъла му да анексира Крим.

  Давате ли си сметка за какво става дума. Този човек признава, че ако нещата не се случат по начина, както той желае – жална ни майка. Не на нас примерно, членовете на НАТО, а нито повече, нито по-малко на цялата планета. Този човек поставя под въпрос оцеляването на целокупното човечество, ако някой дръзне да му пречи. Такава грозна закана до сега не си е позволил никой. Излиза, че дори и Ислямска държава са свръх хуманисти в сравнение с Путин. Хитлер също е съвсем скромен в щенията си. Не, никой в световната история не си е позволил такава наглост.

  Възниква въпросът – какво следва от тук нататък. Отговор частичен също получихме от най-високо место, от самия Путин. Той е заповядал  провеждане на широкомащабни военни маневри с всички видове войски и  оръжия по границите с Балтика и Украйна. Тук трудно можем да се съгласим, че става дума само за демонстративно дрънкане на оръжие. Свидетели сме на цинична заплаха, че и война няма да спре Путин по безумния  му път към налагане на неговата воля. Очевидно той се е превърнал в роб на една химера. Няма как да успее, но ще натвори толкова бели, че ще са необходими десетилетия за заличаване на щетите, които е в състояние да стори. За него цената е без значение. Сещам се за текста на една песен от филма Белоруската гара. Там пееха – на нас ни е нужна една победа, цената е без значение. Това е. Манталитет, начин на мислене. 

  Какъв е изходът. Вече не сме на фазата да се отдадем на изчисления на щетите, или на минимизиране на загубите. Такъв подход е валиден тогава, когато насреща си имаш човек с нормално мислене. Но в случая не е така. Параноиците с логика, дори и когато тя е желязна, не се побеждават. А и отговорът не може да е симетричен. Не можем да рискуваме на войната да отговорим с война. Наложително е на първо место да направим войната невъзможна. Остава само една възможност. Русия да се изолира тотално от международната общност. Да се превърне в ембаргова държава за останалия свят. И да остане такава, докато начело там стои един луд. Да, ще боли, но живите ги боли. Ако няма болка, причината ще е една. Живи не са останали.


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional