Свободата днес и тук 06 Юни 2023  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Путлерист под белгийско прикритие взе Виваком, Дунарит, Авионамс и ТВ7

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Биволъ


Новият телеком магнат Пиер Луврие и "новият руснак" Жерар Депардьо

Цветан Василев "сдаде" на путинския православен олигарх Константин Малофеев


Автор:
Биволъ


Стратегическият за България телекомуникационен оператор Виваком вече е собственост на компанията LIC33, съкращение на Louvrier Investment Company управлявана от руско-белгийския бизнесмен Пиер Луврие (на снимката с „новия руснак“ Жерар Депардьо).


Същият „белгиец“ еднолично управлява фирмата Кемира, която е собственик на Дунарит, а доскоро беше прокурист на Хедж Известмънт Фънд, която е собственик на Кемира и  Авионамс.


Собственик на Виваком е дружеството „Вива телеком България“, което е собственост на люксембургската компания „ИнтерВ Инвестмънт“. Крайни собственици на БТК преди сделката бяха Цветан Василев и руската банка ВТБ, наричана „банката на Путин“.


Официално не е ясно какво е финансирането на мистериозната компания LIC33. Но връзките на Луврие със санкционирания от ЕС и САЩ руски олигарх Константин Малофеев са ясни.


През ноември 2014 г. CFG Capital на Луврие и Маршал капитал на Малофеев сключват договор за партньорство за инвестиции в „технологичния сектор », пише „Ведомости


Както Биволъ писа по-рано, американецът Джак Хеник, който е човек на Малофеев, представлява интересите на новия собственик на телевизията ТВ7. Официално Хеник се легитимира като бивш продуцент на американската телевизия Fox News и настоящ в руската телевизия Царьград ТВ, която се финансира от Малофеев.

 

Православният олигарх Константин Малофеев иска да купи ТВ7


Олигархът Малофеев всъщност е момче за специални поръчки на Путин със зловеща роля и в украинския конфликт. Той е бивш работодател на двама от терористите от ЛНР и ДНР – Игор Гиркин и Александър Бородай и е сред инициаторите на предложението, и обосновката за анексиране на Източна Украйна “внесена” в Кремъл в началото на 2015.


Неговият контрол върху Виваком, Дунарит и ТВ7 означава ръчно управление на Кремъл върху тези активи и използването им не за бизнес, а за други цели.


Още при предишното придобиване на БТК от Цветан Василев с помощ от „банката на Путин“ ВТБ Биволъ алармира, че става дума за опасност за националната сигурност. Днес изпадналият в немилост банкер „сдава“ бизнеса на фактическите си работодатели, на реалните създатели на КТБ – кагебистката върхушка в Москва.


Вече няма никакви илюзии, че путинският режим цели мащабна хибридна война със Запада, в която контролът над телекомуникационни и военни предприятия и медии в страни от ЕС и НАТО дава несъмнено преимущество.

 

Ще проучат ли от ДАНС собствеността на LIC33? Ще бъде ли одобрена сделката от КЗК? Това са въпроси не само за стотици милиони, а и за сигурността на България, и нейните партньори от НАТО и ЕС.


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional