Свободата днес и тук 21 Юли 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Газ до дупка - назад!

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Ивайло Ачев, http://actualno.actualno.com

 

Снимка: БГНЕС
  •  
  •  
Или намаляваме скоростта в определени участъци по двете ни основни магистрали – „Хемус” и „Тракия”, или ще трябва да търпя критики от почернени майки, защото пари няма. Това заяви тази седмица шефът на АПИ Лазар Лазаров, след като от 1 април вече блестим като първите в Европа, които имат магистрални участъци с максимална скорост от 90 км/ч.
 
Коментар на редактора Кога беше строена и „Тракия” и кой режеше лентички с хвалбите, че ще пътуваме от София до Бургас и обратно по европейски – бързо. Сега се оказа обаче, че това няма да се случи. И защо – защото докато строим новата магистрала, старата само я кърпим – понякога. Предишната седмица самолет на Germanwings се разби във Френските Алпи, на доста голяма височина, в трудно достъпна област. Знаете ли какво се случи – за няколко дни беше построен път до мястото на катастрофата. Път! Път с каменна настилка, за да може да се придвижи необходимата техника за уточняване на обстоятелствата около катастрофата! В България пътища отдавна няма! И не защото няма пари, а защото се краде като за световно. Като за последно! Знаят го всички, знае го и властта. Една проверка, ама истинска, много добре ще покаже как изпълнителите на големи инфраструктурни проекти – като строежи на пътища, масово не успяват да се справят, защото пестят пари за материали. А пестят, защо има алчни хорица, облечени с власт, които искат да източат „големите пари”. Тия, европейските. Дай ми на мен и аз ще ти дам проекта – чиновническа мъдрост. И изпълнителите дават - под масата, за да получат. Малко статистика, така, за да помним - трасето на магистрала "Струма" (от Перник до Кулата) трябваше да бъде готово още преди олимпийските игри в Атина през 2004 година. До 2013 година страната ни, на теория, можеше да разчита на 3,6 млрд. евро от фондовете на Европейския съюз. Коя година сме сега? И все няма пари ли – няма, като трябва да се напълнят нечии алчни гуши!


Read more: http://actualno.actualno.com/Gaz-do-dupka---nazad-news_465798.html#ixzz3WbdDOfNU

 


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional