Свободата днес и тук 14 Април 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

За руските камери в центъра на София- експертно

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Иво Инджев, www.ivo.bg

 

В редакцията на ivo.bg се получи не точно флашка, но електронно писмо. В него е изразено мнението на експерт по сигурността, който познава системата отвътре. Ето как е разтълкувал и коментирал новината на ivo.bg за новите камери, монтирани да следят българите в центъра на София край Монумента на окупационната червена армия ( МОЧА) по нареждане и със спонсорството на Русия.

“Камерите там на високите пилони действително са сменени и са модерни. Май ги смениха когато стана онова написване и пребоядисване на фигурите преди година ( става дума за надписа “България се извинява” на чешки език  във връзка с годишнината от българското участие в окупацията на Чехословакия през август 1968 г.и боядисването на единия орелеф в розово- бел. ivo.bg). Може и да са въртящи се. Нощем има силно осветяване.

Защо ли няма такова на паметника Левски?…

Освен другото, това “активно мероприятие” (АМ) ще рече също:

– камерите са свързани постоянно он-лайн и другият край на жицата им излиза някъде в МВР, а може и в ДАНС. Може и през интернет да са, има такава практика;

– някой постоянно дежури да гледа. Едва ли такъв човек може едновременно, да речем, да следи по камери някакво кръстовище в Надежда или резиденцията на Бойко в Бояна и това свято място на паметника. Т.е. има заделен човек – с функционални задължения и Заплата За Това. Т.е. има и смяна, защото един човек на 24 часа не може, той трябва да работи 8 часа, после да си отиде да му дръпне една почивка с по ракия-салата, така де. Или – парички се плащат на Няколко, на Екип;

– наоколо има екип, в постоянна готовност, скрит. Това са го отработили – да са винаги в готовност за действие. Няма само да им цапат с бои я, пък те да се появяват на 30-та минута – трябва на третата! Това значи – има и хора от ДАНС в комбината. Поначало, МВР бе една от ръцете на ДС, сега е на ДАНС. МВР са доносници на ДАНС и пионки.

Не може ей така някакви полицаи да са на обиколка с кола, да ритат мачле в двора на районното, или да маат карти каре и изведнъж да им се обадят по радиостанцията, и да хукнат към паметника.

Още по-вероятно, щом МВР са спешени от руското посолство, за това много добре да знае и Бойко, и 100% неговата Фъстъкова (която нищо не прави, затова е добър кмет).

Нали в обновяваща се след 1990 г. от реалния социализъм България, подобно на обновяваща се след 1945 г. от националния социализъм Германия, ставаща по същия начин съюзник на лошите дотогава САЩ, НАТО и ЕС, се осъществи преход към сътрудничество с тях. Докато германските подводници реално достигаха бреговете на Тексас, а българските заедно с руските/съветските служби навлязоха и по-навътре в западния империализъм, всичко това това трябва да е прекратено, както трябва да е прекратено не само материалното присъствие на “съветските другари” от великата страна във всяка сграда на МВР и службите за оказвате на братската поддръжка и помощ.

На съвместни редовни срещи сега с новите партньори навярно се съгласуват съвместни дейности и коментират мерки срещу нови заплахи, които навярно са общи. Интересно как ли изглежда едно такова саможертвено, вдъхновено опазване на съветска твърда структура (докато другите източноевропейски страни приравниха терените на такива “паметници” със земята и създадоха на местата им нещо по-полезно, дори обикновена зелена площ), почервеняващо още повече контекста на очевадно продължаваща подчиненост и самоналожена зависимост като от “слънцето и въздуха”, непрекъсната от 1944 г. насам.

Не, че новите съюзници ще вземат да екзекутират за отклонение, както биха направили съветските другари да поддържат приятелството, но поне от чисто морална и приятелска гледна точка – каквато при новите е по-важна, отколкото поддържането на съюзничество чрез щикове – това е недопустимо.

Интересно е също как би се коментирало “опазването на паметника” пред новите партньори. Дали както в Германия да се опазва през 2000 г. паметник на германски войски – освободителки на Полша и Франция от 1940 г.?”


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional