Свободата днес и тук 13 Юли 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Осъдиха ни и за мултиплексите! Пак ли няма виновен?

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Светослав Метанов, http://clubz.bg

 

Шефът на КРС Веселин Божков взема пример от Иван Искров и не дава оставка

Веселин Божков. Снимка БГНЕС

         Не, не стига КТБ, но ще трябва да платим и другите "инвестиции" на Цветан Василев!

В четвъртък Европейският съд в Люксембург осъди България за това, че страната ни е организирала фиктивни конкурси за мултиплексите в нарушение на европейските директиви. Сега богатата ни държава ще трябва да плати разноските на проточилото се с години дело и да отстрани нарушението, като от решението на магистратите става пределно ясно, че няма друг вариант освен отнемане на лицензите.

А те пък някак съвсем случайно преди месец се оказаха собственост на избягалия банкер Цветан Василев, който ги включи в прословутата сделка за 1 евро с руския белгиец Пиер Луврие заедно с БТК, два военни завода и пипълметрична агенция. 

Сега държавата не знае какво да прави. По каква точно процедура да ги отнеме? Да прави ли нови конкурси, за които не се знае дали ще има кандидати? Какво ще стане с хората, които гледат ефирна телевизия? 

Въпросите са много, но отговори ги няма.

Точно както с КТБ. Там централната банка проспала, че иде реч не за трезор, а за  пирамида, но иначе нямала вина. А докато сънувала, гуверньорът пял "Назад, назад, моме Калино" прегърнат с Цветан Василев на частно парти, но иначе не смесвал служебни и лични отношения.

На Искров обаче нещата биха могли да изглеждат и така:

Вярно, 3,6 милиарда лева на данъкоплатеца не са малко, но проблемът е решен. Защо сега пак да ровим в зарастваща рана. Що да не стоя кротко до края на мандата и още няколко месеца да вземам голяма заплата, че после как се храни семейство. Пък и народът е казал: Всяко чудо за три дни.

Подобна логика определено може да вдъхнови въображението и на председателя на Комисията за регулиране на съобщенията Веселин Божков, чието ведомство организира скандалните конкурси и определено има съществен принос за накисването с цифровизацията:

Щом той може да си кюта кротко, аз що да не мога. За мултиплексите държавата бълха я ухапала. Похарчени са милиони, но тридесетина всичко на всичко, нищо работа просто на фона на КТБ. Пък и не съм вчерашен - винаги внимавам да не ме снимат когато пея. 

Извън шегичките Божков определено би могъл да отговори на интересни въпроси. Например:

- Защо КРС под ваше ръководство проведе конкурсите за мултиплексите по дискриминационни процедури?

- Кой нареди да се дадат на фирми на Цветан Василев?

- Няма ли да дадете оставка, след като стана ясно, че сте нарушили три европейски директиви и държавата е загубила пари на данъкоплатците?

-------

Бел. авт. - Вероятно специализираните служби биха могли да измислят още и още по-подходящи въпроси. Стига да искат и да им позволят.


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional