Свободата днес и тук 23 Юни 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Мафията и ченгетата пращат Симеон на парада в Москва за 9 май?

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Стойко Стоянов, http://www.faktor.bg

 

 
 
 

Симеон Сакскобургготски

 

     Путин превръща Царя в троянски кон срещу ЕС и българската независимост


Реанимирането в политиката на Симеон Сакскобургготски има вероятно една единствена близка цел – присъствието на Царя на парада в Москва, посветен на 9 май. Зад конспирацията стаят интересите на руската пета колона у нас, поддържащите я структури на мафията и бивши офицери на комунистическата държавна сигурност. Така диктаторът Путин ще превърне България в истински действащ троянски кон, който зад гърба на ЕС и партньорите от НАТО ще легитимира режима в Кремъл, който анексира Крим, води нерегламентирана война в Украйна и заплашва мира на Стария континент.

България показа ясна позиция чрез държавният си глава Росен Плевнелиев, който отказа да присъства на парада и се солидаризира с позицията на Европа и голяма част от родните партии. За руските интереси обаче Симеон е спасение от сложната ситуация на международна изолация. Именно заради това от близо месец царедворци, провалени покрай проекта НДСВ, 

стари кагебисти и десари лъскат имиджа на патрона си 

и се опитват да го представят на обществото като първокласен мерцедес, който само трябва да бъде изчистен от праха за да заработи на пълни обороти за българските интереси по света. Заради това е и инициативата на бизнесмени, политици и дори внучката на диктатора Живков, бившият монарх да получи някакъв особен статут в държавата, за да може обществото да използва пълноценно авторитета му.

В действителност в средите около Сакскобургготски още от началото на март се говори с половин уста, че цялата олелия е заради парада на Червения площад, а Симеон трябва да бъде заведен там на всяка цена. Смъртта на престолонаследника Кардам обърка за кратко плановете на руското лоби у нас, заради очакването, че Симеон ще спази 40- дневния задължителен траур и ще избягва публични събития. Проблемът обаче бе бързо разрешен, а траурът - нарушен. Само седмица след кончината на престолонаследника баща му организира в двореца Врана дискусия на европейските либерали, припозна отново като партньор ДПС и Лютви Местан, и се обяви пред медиите, че е против санкциите, които САЩ и Европа налагат на Русия.

"Гледайки резултатите (от санкциите) върху една или друга държава, едва ли те могат да допринесат с нещо. А пък за западните страни са почти като автоголове. Това е много тежко, независимо дали човек е съгласен или не със самата ситуация. Но сами по себе си санкции са тежък проблем. Русия ще ги преодолее, но другите, от нашите земеделци и кои ли не, страдат", пропагандира Симеон в явен противовес на офицалната българска държавна политика.

Конспирацията „Корона“ 

добива съвсем отчетлив характер след вчерашното решение на Св. Синод да споменава бившият премиер Симеон Сакскобургготски по време на всяко богослужение като „благоверен цар на българите Симеон”. Предложението е било направено съвсем неслучайно от Пловдивския миторополит Николай – флагмана на руските интереси в българската църква. Но висшият клир все още официално мълчи по горещата тема и се чуди как да обяви решението си.

Всъщност още на Великденското богослужение църквата даде ясен знак за нечистите си задкулисни намерения, като патриарх Неофит на няколко пъти в ефир се обърна към гражданина Сакскобургготски с думите „ваше величество“, а то величеството стоеше неотменно до държавния глава Плевнелиев. Думите едва ли бяха изпуснати случайно. Сега се очаква формулата за споменаването на „благоверния цар на българите Симеон” да прозвучи за първи път по време на тържествената света литургия, която ще бъде отслужена от патриарх Неофит и Св. синод сред руините на Голямата базилика край Плиска по случай 1150 г. от покръстването на България тази събота.

Историкът Горан Благоев, запознат с православния канон коментира пред Faktor.bg, че решението на Св. синод е на ръба на държавния скандал, защото де факто Българската патриаршия признава Симеон Саккскобургготски за държавен глава на България, която обаче не е монархия, а република. Обичайната формула за споменаването на светската власт в православното богослужение, което се отслужва в нашите църкви е „благочестивият и православен български народ, правителството и христолюбивото войнство”. С решението си де факто Светия синод приема, че България има двама държавни глави – цар и президент, което и от юридическа и от каноническа гледна точка е 

абсолютен парадокс, граничещ със шизофренията,

и компрометира Българската църква пред обществото, категоричен е Благоев. Решението на 

Синода създава и един друг парадокс – ако Симеон бъде титулуван, той ще е първият и единственият държавен глава, който едновременно с това съди държавата си в Европеския съд за имоти и пари.

Действията на църквата са неразбираеми за българите, но са в пълно съзвучие с кремълския план Симеон да бъде в Москва за 9 май. Така се постигат няколко стратегически цели. Щом Българската православна църква приема Симеон за държавен глава и цар, то напълно логично е и Руската православна общност автоматично да го припознае като такъв. Путин демонстрира близост към Руската църква и това му развързва ръцете да приеме Симеон като фактор, със значимост, която праволавният клир му придава. Така на тайно подготвяната царска визита в Москва се придава съвсем друг статут – пристига държавният глава на България, (макар и да е съвсем виртуален), който е и бивш премиер на страната. Но най-важното, което е анализирано и оценено от режима на Путин е, че Сакскобургготски реално е единственият останал жив  миропомазан православен монарх, който по рождение е със специален статут. А какво е православието без царското начало? Това превръща проваленият в очите на сънародниците си български монарх в особено важен и специален за режима на Кремъл гост. С един куршум два заека – България е официално представена на парада на Победата, като е елеминирана пречката Плевнелиев, и позицията на ЕС. Освен това в лицето на Симеон са представени и световните монархии, независимо, че никой не го е упълномощил за това.

Путин ще бъде напълно доволен

Ако този задкулисен план обаче се реализира, България за пореден път ще бъде поставена в много неловка ситуация. Така нареченият цар реално ще измени на българската официална държавна позиция за парада на 9 май в Москва, ще легитимира противно на българските интереси режима на Путин, ще ни представи като нелоялни и ненадеждни партньори на ЕС и НАТО. Царят ще нанесе жесток удар и върху историческата памет на фамилията си и на българския народ, на избитите и репресирани от съветския тоталитарен режим, чиито кръгове заедно с наследници на КГБ и днес управляват в Русия. Ако визитата на Симеон се сбъдне, ще се потвърди и натрапчивото съмнение, че монархът в изгнание е свързан със съветските тайни служби и до днес продължава да бъде зависим от тях, въпреки интересите на родината си.


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional