Свободата днес и тук 21 Февруари 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Енергийната ни политика е дело на партийци, свързани с проруски интереси

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
mediapool

България е водила досега енергийна политика на принципа "каквото каже Русия" и съобразно група партийци, свързани с проруски интереси, заяви вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков.

По време на среща с бизнесмени в Смолян Дянков посочи, че идеята за построяване на всяка цена на АЕЦ "Белене" е лансирана, без да има икономически анализ, без публичен дебат.

Ако се направи пълен икономически анализ, ще се окаже, че АЕЦ "Белене" не ни трябва, заяви вицепремиерът.

Той каза още, че в момента се прави икономически анализ, който ще бъде готов вероятно следващия месец. Според министър Дянков, държавата въобще не трябва да се меси като даване на гаранция или като заеми за  "Белене".

Дори и да има икономически смисъл от тази АЕЦ, не е ясно как проектът ще се финансира, особено по време на тази криза, посочи министърът, цитиран от БТА.

Той оцени като несериозна идеята да се строи едно такова голямо съоръжение и след това електроенергията да се изнася.

Дори да се построи, няма да има достатъчно търсене на тази енергия, особено в чужбина, смята Дянков. По негово лично мнение "идеята е била свързана с това колко пари могат да се присвоят, като се казва, че този проект ще върви".

Ако някой иска, да го строи, ние ще регулираме това строителство, но не и България да участва с гаранции, както е мислило предишното правителство, заяви Симеон Дянков.

От: http://mediapool.bg/


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional