Свободата днес и тук 28 Юни 2022  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

(Кару)царски синод срещу един народ

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Иво Инджев, www.ivo.bg

 

От коментар на Тони Николов по Нова телевизия масовата публика в България днес чу за първи път хипотезата, известна вече на четящите в интернет, че абсурдът с решението на синода Сакскобургготски да бъде споменаван като цар в литургиите е всъщност подготовка към неговото изпращане на парада на Путин в Москва на 9 май в това негово антиконституционно качество, за което натиск оказва руската православна цръква.

 

Остават само няколко дни преди да разберем дали Симеон наистина ще бъде окончателно осветен от своите московски кукловоди за последна еднократна употреба. Във важния за него миг на Путин вероятно му е нужен един евроцар за еднократна употреба на Червения площад повече, отколкото на изтъркания червен килим на властта в България, където кобургът е безвъзратно дискредитиран от лакомията си пред отвратените български избиратели.

 

Сакскобургготски обаче най-после, макар и пряко волята си, наистина може да свърши едно добро дело за роднината си. Той на всяка цена трябва да се подчини и да не се дърпа! Мястото му е до Путин на парада, където да отмени диктатори, като дръпналите се от Путин кореец Ким Чен Ун и беларуския президент Лукашенко. И двамата изтъкнаха „вътрешни” причини за своето де факто присъединяване към международния бойкот. Корейският сталинист вероятно се бои да не му спретнат в гръб комунистически преврат в негово отсъствие в Северна Корея, където час по час разстрелва разни функционери. А „последният диктатор в Европа” Лукашенко заиграва напоследък с националистическите чувства на сънародниците си, опасявайки се да не сподели съдбата на украинския си съсед Янукович, прелъстен и изоставен от Путин.

 

За излекуването на България от лицемерието на Петата колона, чиито виден инструмент за влияние е Сакскобургготски, е много важно най-после да бъде смъкнато фереджето от лицето на „царчето”, нахлузено от кагебето за съвместно управление с бесепето и депесето ( ще се въздържа в каламбура да навържа и мешерето).

 

Малката православна, съседна нам черноморска Грузия плати с територия и руини под руските бомби през 2008 г. за своето освобождение от вековното русофилство.

 

Голямата (полу)православна, още по-близка до нас черноморска Украйна бе сполетяна от същата съдба през 2014 г. и понесе големи загуби, за да се откъсне от руската орбита.

 

Малката, православна, черноморска България има шансът да прогледне на много по-ниска цена, като изпроводи в Москва своя дискредитиран псевдомонарх, който вече се е клел в републиканската конституция, но няма нищо против руската интрига пак да бъде п(р)обутван на лековерните тук като царска особа . За целта „царчето” само трябва да се окаже уникалния европейски предател, нарушил западното единство спрямо поклонението на Червения площад. Клякането му пред кремълското джудже може да докара умиление в част от русофилските очи на българите, но мнозинството най-после ще прогледнат за факта, че операцията по инсталирането на невиждания другаде монархо-социализъм в България е изцяло руска далавера. Иначе казано, колебаещите се ( а в България те са като правило най-голямата партия) имат шанса да се убедят, че някои от нас, които от години сочат московския сертификат за гадност при внедряването на „царя” в българската политика, не е никаква теория на конспирацията. Прозрачен като скъпа руска водка факт, от който мнозина биха изтрезнели!

 

Не можем да знаем дали Путин ще предпочете да го жертва, като си го поръча на Червения площад с пълното съзнание, че така го губи за целите на мимикриращата му роля в България, която никога след това няма да може да бъде реактивирана в мащаби, близки да онова, което ни изиграха като руска рокада в началото на века с помощта на съветската агентура и нейният доведеник.

 

Има надежда да се спука и в най-наивните глави лъжливият балон с твърдението, че „царят” ни бил вкарал в НАТО и ЕС. Защото ще се види, че той би ни изкарал оттам, ако зависи лично от него.

 

В този смисъл коментиращите в негова защита монархисти не е лошо да бъдат питани в телевизионните предавания как съчетават твърденията си за ”царския” евроатлантизъм на Сакскобургготски с неговата откровена подкрепа за руската окупацията на Крим, която той обяви за исторически обоснована ( а и да се припомни на същите, че Симеон Сакскобургготски беше привикан в Москва веднага след анексирането на полуострова и той се отзова само седмици по-късно с готовност на повикването).

 

Особено ценно би било разобличаването на московската връзка сред продажните ни архиереи, задействани по руска линия да помпат статута на руския инструмент Симеон в нарушение на републиканската конституция. Това „откритие” може да предизвика известна болка в нечии смирени души на миряни, но помирението с истината ни е по-важно. Брадатите лъжи на синодалите ни за „възстановяването” на прекъсната през 1946 г. традиция, която повелявала днес отново в литургиите да бъде споменаван „царят на българите”, ще получат заслужения си вносен етикет. Никаква (фатално закъсняла) лустрация не може да свърши подобна просветителска работа по изтрезняване на блажените верующи.

 

Апропо, косвено потвърждение за симеоновото намерение да извърши путинослужение и подозрителното мълчание на уж лявата БСП. Явно второродният й грях да управлява в монархо-социалистически тандем със Сакскобургготски, е оставил траен отпечатък ( от руски ротуш) в мисленето на столетницата.

 

За сметка на това хитрецът Първанов, познавайки в подробности столетния нрав на БСП и причините за съучастническата липса на позиция на „Позитано” 20 преди руската развръзка на казуса, се вклини в антимонархическата ниша. Кланяйки се вчера като един истински червенокож езичник на каменния съветски тотем Альоша в Пловдив, той репликира пръв сред републиканците, че не е редно да се оспорва резултатът от онзи антимонархически референдум, на който някога се позоваваше в пропагандата си и смълчаната днес БСП. Така Първанов посегна към онази част от червените избиратели, които ще запомнят принципната му болшевишка реплика ( защото не дирижираният от съветските окупатори референдум е съвременното основание да се оспори вероломното решение на синода да нарушава конституцията с днешнадата).

 

Окончателното демаскиране на Сакскобургготски от онези в Москва, които са го маскирали като „западняк” и българофил, е прекалено хубаво пожелание – нали сме свикнали все лошо да очакваме! Но да стискаме палци Путин все пак да заложи на краткосрочния си егоистичен интерес и да употреби за последен път своя български коз. В противен случай противният казус с разиграването на царския ендшпил в нашата монархо-република, включително по отношение на жалката роля на червенеещите ни синодални старци, ще продължава да трови колебливите души на хиляди българи.

 

Време е легендата Симеон да се завърне там, където той е легендиран и да бъде погребана ритуално край кремълските стени и мавзолея на Ленин. За съжаление обаче, ако трябва да заложа на един от двата варианта, е по-вероятно кукловодите от Москва да предпочетат да си запазят царската си бутафория тук като част от хибридната война в и срещу България, за да ни напомня час по час колко е важно да си бъдем с Русия от висотата на своето църковно инсталирано „достолепие”. (Кару)царски синод срещу един народ!

А ето и за освежаване на паметта малък спомен за първото публично признание на Путин за неговото протеже Сакскобургготски, награден с визита в Москва преди 13 години.

Путин хвали Симеон, че топи ледовете с Русия

04 юни 2002

Българският премиер Симеон Сакскобургготски и президентът на Русия Владимир Путин разговаряха 30 мин в зелената гостна на Кремъл, която е и официален кабинет на Путин. Симеон и съпругата му Маргарита са за първи път в Москва, а официална среща между български премиер и руски държавен глава не е имало от 1995 г. Снимка Ройтерс

Маргарита носи от Москва кукли с носии на внучките

Руският президент Владимир Путин похвали премиера Симеон Сакскобургготски вчера, че неговото правителство е подобрило отношенията на България с Русия. За първи път от 7 г. наш премиер бе приет в Кремъл. Путин и Симеон разговаряха половин час в началото на четиридневното посещение на премиера ни в Москва.

Русия е готова да развива отношенията си с България във всички области на основата на прагматичния интерес, каза Путин. Той подчерта, че страната му отдава голямо значение на деловите отношения с България.

Сега е моментът да се премине към по-благоприятен период в българо-руските отношения, каза и Симеон.

Той и съпругата му Маргарита, която го придружава, са за първи път в Москва. Симеон е ходил три пъти в Санкт Петербург преди години. Премиерът носи на руските си домакини икона на Богородица, копие на тази от Бачковския манастир.

Надявам се съпругата ми да хареса нещо по Арбат, сподели Симеон в интервю за “Русийская газета”, запитан ще купи ли подаръци на внуците. Маргарита ще има отделна програма с руската премиерша Касянова. Малките внучки на Симеон били запалени по кукли в национални носии на различни държави.

Днес Симеон ще се срещне с руския патриарх Алексий II, главни редактори на московски медии, а вечерта ще ходи на балет.


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional