Свободата днес и тук 04 Юли 2022  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Българските “антифашисти” и руските дипломати в София се кланят на руския антисемит граф Игнатиев

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Иво Инджев, www.ivo.bg

 

 

Граф Игнатиев, на когото в гордата със спасяването на своите евреи България се кланя по руска заръка ( а от тази година руските дипломати започнаха да го почитат демонстративно и като свой светец с полагане на цветя пред новия му паметник в София), е бил активен борец не само против независимостта на българската църква като руско консул в Цариград, но и срещу правата на евреите в Русия. Като министър на вътрешните работи именно той има главна заслуга за нормативните документи в Русия, които са образец за подражание после в нацистка Германия в ограничаването на правата на евреите, прераснало в тяхното масово изтребване.

За генерал Гурко Петата колона в България нехае като касапин на поляците, които той избива с хиляди ( като използва за заложници жени и деца срещу полските въстаници във Варшава) – защото е  освободил София. Така де – клал е славяни, но пък са били католици, а не православни – защото да не му изградим още един бюст в София ( както и стана преди година време).

Какво да кажем обаче за “благодетеля” граф Игнатиев, който е бил главен преследвач на евреите в Русия? И това ли няма значение за нашите “антифашисти”, който му се кланят за “добрината” да излъже българите с химерата “Санстефанска България”, заложила гърмящата и до днес бомба със закъснител на руската интригантска пропаганда  с мита за “добрата Русия ” и “лошия Запад”?

«О порядке приведения в действие правил о евреях» (более известны как «Временные правила», «Майские правила») — нормативный документ комитета министров Российской империи, опубликованный 3 мая 1882 года.

Документ резко ограничивал права еврейского населения и фактически стал поворотным пунктом имперской политики в отношении евреев после реформ Александра II. Приняты по инициативе министра внутренних дел графа Н. П. Игнатьева.

Временные правила менялись по мере желания центральных властей и были отменены лишь после Февральской революции Временным правительством России.

Ето още за антисемитизма на граф Игнатив в превод от руски от Уикипедия. Онези, които не смятат Уикипедия замеродавен източник ( точно за граф Игнатиев) , могат и сами да се разровят. Но ги предупреждвам, че ще мирише още повече :

“По време на кратия престой на граф Игнатиев на поста министър на вътрешните работи (до 30 Май 1882г.) в Русия драстично се изостря еврейския въпрос и плъзва вълна от анти-еврейски погроми на юг. Още преди назначаването му за министър, Игнатиев открито показва антисемитски възгледи. На 12 Март 1881г. той пише: „… в Санкт Петербург има мощна полско-юдейска група, в ръцете на която са банките, адвокатурата, голяма част от пресата и други обществени дела… Всеки честен руски глас се заглушава от полско-юдейски викове, твърдящи, че руските искания следва да бъдат отхвърлени като изостанали и необразовани…”. След началото на вълната от погроми от 15 Април 1881г., които обхващат седем губернии и достигат безпрецедентни размери, Игнатиев решава да прехвърли вината за ставащото на жертвите на насилието – руските евреи. Независимо от факта, че повечето от евреите в империята живеят в бедност, с мъка свързват двата края, занимават се със занаятчийство и дребна търговия, те са обвинени от Игнатиев в експлоатация на местното население. A погромите са провъзгласени за естествената реакция на хората или народен линч.

Игнатиев изготвя подробен план за масово експулсиране на еврейски занаятчии от вътрешните губернии, прогонване на евреите от селата, редица допълнителни ограничителни мерки. Игнатиев също говори публично за емиграция на евреите от Русия. Благодарение на съпротивата на еврейския икономически елит, както и много министри, включително председателя на Комитета на министрите граф Рейтерн, много параграфи на проекта на Игнатиев са отхвърлени. Постигнат е компромис: заплахата от масово експулсиране на евреите е отменена, но им е забранено повторно заселване в селски местности, купуването на недвижими имоти там и притежание на имоти. Така огромни щети от тези ограничения се нанасят и на тясната прослойка на еврейския елит, на еврейските капиталисти. До този момент, тези капиталисти често се разглеждат от властите като съюзници на руското правителство в процеса на реформи и интеграция на евреите в руското общество. Ограничения подготвени от граф Николай П. Игнатиев са публикувани под името „Временни правила за евреите” (3 май 1882 г.).”

Още по темата от русофилската пропаганда в България:

/КРОСС/ Русия би искала българската гъвкавост по украинския конфликт да бъде по-очевидна. Това заяви пред журналисти руският посланик у нас Н. Пр. Юрий Исаков. Той положи венци и цветя пред паметника на граф Игнатиев в Докторската градина в столицата по случай руския професионален празник Ден на дипломата.

“Разбирам, че, от една страна, България като член на НАТО и ЕС е свързана с груповата дисциплина”, каза дипломатът. И продължи, че отчита традиционно добрите отношения и исторически връзки между нашите страни, тесните икономически и търговски контакти, които “имат голяма перспектива”

“Отчитайки особените чувства и връзки, които съществуват между нашите народи, би ми се искало българската гъвкавост по този въпрос, вникването и разбирането на положението не само на едната, но и на другата страна, както и конструктивната заинтересованост за разрешаването на конфликта, да бъдат по-очевидни”, посочи Исаков./

Източник: Оля Ал-Ахмед, Стандарт


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional