Свободата днес и тук 21 Февруари 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Журналисти призоваха за бойкот на бизнесмен

« назад   Изпечатай   Изпрати на приятел   
http://kafene.net

Призоваваме колегите журналисти да покажат, че имат професионално достойнство и да бойкотират публичните личности, които не го зачитат, призова Асоциацията на европейските журналисти – България.

Този призив беше отправен по повод обидните реплики на собственика на футболен клуб Лудогорец Кирил Домусчиев към репортера от бТВ Димитър Тасев, който му задал "неправилен” въпрос.

Повече от скандално е, че подобно поведение, демонстриращо очакване за послушание и блюдолизничество от страна на медиите, се наблюдава от човек, председателстващ работодателската организация КРИБ и то на събитие, на което присъстват премиерът и представители на правителството, отбелязват от АЕЖ-България.

Те напомнят и други подобни случаи от последната година – недопускането на Симеон Кючуков от в. "7 дни спорт" на стадиона в Ловеч и заплахите, отправени отново от Домусчиев, но този път по адрес на коментатор от Диема.

Председателят на работодателската организация КРИБ и собственик на Лудогорец Кирил Домусчиев нарече журналист "олигофрен”, когато в петък вечерта в Разград бе открита официално новата трибуна на местния стадион.

"Ти олигофрен ли си?! С олигофрени не ми се говори... Защо си дошъл да се заяждаш? Махай се, не искам да говоря с олигофрени", заяви Домусчиев след журналистически въпрос от репотера на бТВ Димитър Тасев.

Проявата на Домусчиев предизвика вълна от гневни реакции във Фейсбук, където започна и кампания "Аз съм олигофрен".

В събота по обяд Домусчиев излезе с извинително писмо, публикувано на сайта на футболния му отбор.

”Поднасям своите най-искрени извинения за обидната реплика, която отправих към репортера на бТВ ... Това беше реакция в следствие на обидния въпрос от страна на репортера. Аз го възприех като опит да се омаловажат усилията ни по организацията на този празник”, се казва в писмото.


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.




Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.



Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev



 



Story of Stuff



Подкрепете този сайт





Red House Sofia




Valid XHTML 1.0 Transitional