Свободата днес и тук 06 Юни 2023  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Русия нападна (вербално) България на македонския фронт

« назад   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Иво Инджев, http://ivo.bg

 

Русия и СССР претендират да са освобождавали България около три пъти: от турците, от фашистите и от Тодор Живков.

Наближава времето „братушките” да ни освободят от себе си. Въпросът беше как да стане това.

  1. Както освободиха Грузия от русофилската заблуда- като стигнаха с танкове на 20 километра от Тбилиси през август 2008 г.?
  2. Както освободиха веднъж и завинаги украинците от заблудата, че могат да разчитат на Русия, на която предадоха като доверчиви деца дори и ядрените си оръжия?

Не, за България трябваше да се намери трети начин. И ето че Москва отново ни се притичва на помощ в труден момент. Московската дипломация дипломачка старата рана Македония с антибългарска позиция и така поставя Петата си колона тук в обяснителен режим спрямо българите, които се чувстват нападнати от руските й господари.

Подобно на своя предшественик на поста Вячеслав Молотов, който през 1939 г. подписва от името на Сталин договор с нацистка Германия и така става оръдие на опозоряването на СССР като съучастник на Хитлер, така и днешният външен министър на Русия Сергей Лавров ще бъде запомнен. Той направи антибългарско изказване ( от името на своя началник Путин) пред Съвета на Федерацията (горната камара на руската Дума). Лавров отваря най-после възможността доста българи да си отворят очите с кого си имаме работа в Кремъл.

„Зад събитията в Македония стои желанието да се въздейства върху правителството на Никола Груевски във връзка с отказа му за да присъедини към санкциите срещу Русия”, каза Лавров, цитиран от ТАСС.

„Македонските събития се управляват твърде грубо отвън. Опитват се да обвинят правителството на Груевски, че не изпълнява поетите задължения пред населението, но зад това стои желанието да му се въздейства във връзка с отказа му да се присъедини към санкциите срещу Русия и във връзка с подкрепата му за „Южен поток” и готовността да сътрудничи за реализацията на други варианти за доставка на горива, включително и варианта на т. нар. „Турски поток”.

„Много тъжно и опасно е, че за тази цел се опитват да задействат албанския фактор. Преди много години имаше сериозни противоречия и тогава бе сключено Охридското споразумение (през 2001 г. – бел. ред.). А сега текат разговори, че Македония трябва да се федерализира още повече и даже се изказват идеи защо пък да не се разчлени: една част да се даде на Албания, а друга – на България”, каза Лавров.

С това вербално нападение Лавров предизвика следния отговор в София.
“Намирам за крайно безотговорни внушенията, направени от руския министър на външните работи Сергей Лавров в днешното му изказване пред Съвета на федерацията на Федералното събрание на Руската федерация, че се обсъждала подялба на Република Македония между Албания и България”, заяви по повод изявлението на Лавров българският външен министър Даниел Митов.

Ще бъде интересно да се види на какви опорни точки ще стъпи тук проруската пропаганда, за да оправдае неоправданата атака на Кремъл срещу България, предприета без никакъв „повод за война”.


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional