Свободата днес и тук 28 Юни 2022  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Въпроси към Вашингтон поради липса на отговори от София

« назад   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Иво Инджев, http://ivo.bg

 

Призовани сме да се възползваме от свободата на словото в САЩ и този шанс не е изпускане.Защото в България нямаме големи шансове да получим отговори за корупцията в собствената ни страна, за която във Вашингтон знаят повече и правят нещичко.

Вижте най-напред за какво бихме могли да попитаме официалните представители на САЩ.

 
 
 
 
 
САЩ блокират корумпирани български и румънски държавни служители
Kafene.net


Бивши и сегашни правителствени служители от Румъния и България имат забрана за пътуване в САЩ заради корупция, съобщи зам.-помощник държавният секретар на САЩ за Европа и Евразия Хойт Ий в американския Конгрес.

Американското посолство в Букурещ потвърди, че редица румънски официални представители, обвинени в корупция, имат забрана за влизане в САЩ, съобщи в. “Ромъния либера”.

Хойт Ий направи това изявление в рамките на изслушване в подкомисия на Камарата на представителите за оценка на рисковете в бъдещите отношения между САЩ и Унгария.

Изслушванията се състояха в контекста на влошаването на тези отношения, предизвикано от авторитарния уклон на правителството на Виктор Орбан и от решението на Държавния департамент да забрани достъп до САЩ на шестима унгарски официални представители, сред които е на ръководителката на унгарската данъчна служба Илдико Вида, пише в. “Ромъния либера”, цитиран от БТА.

На изслушването Хойт Ий бил запитан дали САЩ не прилагат различен стандарт към Унгария в сравнение с Румъния и България.

Отговорът на Хойт Ий бил, че не може да става дума за различни стандарти при положение, че съществуват “бивши и настоящи румънски и български правителствени служители, които са получили забрана за пътуване в САЩ заради корупция”.

“Ромъния либера” посочва, че изявлението на представителя на Държавния департамент е новина, тъй като до момента се знаеше само за един случай на забрана – за бившия премиер-социалдемократ Адриан Нъстасе.

Според “Ромъния либера” румънското правителство е длъжно да поиска официално да бъдат огласени имената на отговорните румънски представители, които са получили забрана за влизане на американска територия.

 

А сега вижте как и кого точно бихме могли да попитаме на 26 май 2015г.

Посланик Марси Рийс ще отговаря на въпроси във Фейсбук

20:20 | 20.05.2015

Ако имате въпроси към посланика на САЩ Марси Рийс, може да ги зададете до края на работния ден в петък на страницата на американското посолство във Фейсбук, къдто ще бъдат дадени и отговорите.

Инициативата бе обявена в сряда:

“От днес до петък, посланик Марси Б. Рийс ще отговаря на вашите въпроси на Фейсбук страницата на Посолството на САЩ. Ако искате да чуете мнението на посланик Рийс по теми, които ви вълнуват, може да задавате своите въпроси на български или английски до края на работния ден в петък под настоящия пост. Посланик Рийс ще отговори на вашите въпроси до края на деня във вторник, 26 май.

Очакваме с нетърпение вашите въпроси!”( Медиапул)


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional