Свободата днес и тук 06 Юни 2023  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

ivo.bg предлага нов герб на днешна Русия

« назад   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Иво Инджев, http://ivo.bg

 

 

След голямото шоу на Червения площад си помислих, че танкът май е подходящ да стане актуализиран държавен герб на днешна Русия: ръмжащ като лъв символ на индустриализацията от миналия век; любима играчка на местния диктатор и в наши дни; тояга за поданиците и за съседите; морков за военно – промишления комплекс…Изобщо всичко друго, но не и уютно място за живеене на човешките същества.

Ако перифразирам Талейран за щиковете, на които трудно се седи след като с тях е взета властта: с танкове властта се взима лесно, но трудно се живее в тях.

Обаче за нов герб на днешна Русия има и по-добри идеи.

Като тази, която предостави на ivo.bg  нейният автор Игнатия, коментатор в блога.


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional