Свободата днес и тук 30 Март 2023  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Руски професор за руския фашизъм: обяснение като за български “антифашисти”

« назад   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Иво Инджев, http://ivo.bg

 

 

Публикувам мнението на един руски професор, за когото в пристъп на чувство за черен хумор един приятел изрази учудване, че още не разстрелян от режима на Путин. Хубаво е да се види, че в Русия има такива смели хора- нали толкова често в собствената ни история сме се подлагали на руско влияние, ето един пример, достоен за подражание.

 

За българите, прехласнати от леви позиции по „величието” на „ботоксовото джудже”, както опозиционно настроени руснаци наричат Путин, е полезно да научат ( най-после) , че днешният режим в Кремъл няма нищо общо с левите идеи. ivo.bg

 

Професор Андрей Зубов: Русия – това е фашистко – съветски хибрид

 

Съвременна Русия е хибридно господарство: по същност фашистка, но в обвивка на съветското минало.

Това заяви на осмия Киевски форум за сигурност руският професор Андрей Зубов, съобщава кореспондент на УКРИНФОРМ.

“В Русия имаме хибридна държава. Отвътре е фашистка, но покрита с някаква обвивка от съветското минало”, – каза ученият.

По негово мнение, такава държава “няма положително бъдеще”.

Зубов каза, че по време на режима на Путин се наблюдава “реставрация на съветското минало”. Това се случва по много начини, но не напълно: ако в СССР цареше социалистическа икономика, то сега сега в Русия “на практика почти половината от частна собственост е в ръцете на около 30 частници, а останалата част – в ръцете на държавата”.

“Именно затова сега имаме не социалистическа форма на собственост, а корпоративна държава, национал-корпоративна държава. Тази национал-корпоратива държава много повече прилича не на Съветския съюз, а на фашистка Италия на Мусолини”, – каза той.

Коментирайки конфликта в Донбас, професор Зубов каза, че това не е война между две страни, а борба между два принципа: европейския, хуманистичен и съветския, тоталитарен.

“И цялата борба, която сега виждаме между Украйна и Русия, е в действителност борба между тези два подхода към живота Единият подход – когато в центъра е човекът, и вторият – когато в центъра е нещо друго, а човека – начин за съществуване за някакво по-голямо понятие, абстрактен принцип: държава, нацията, раса”, – каза той.

По мнение на професора, проблемът е, че в бившия Съветски съюз, с изключение на балтийските републики, не е извършен цялостен процес на декомунизация и детоталитаризация.

Украйна тръгна по този път, доказателство за което е Революцията на достойнство.


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional