Свободата днес и тук 30 Март 2023  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Пуделите на Путин от породата пупу

« назад   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Иво Инджев, http://ivo.bg

 

 

Има една порода кремълски любимци пупу ( пудели на Путин), която предано гледа в очите своя стопанин и започва да джавка веднага, когато той им подхвърли пропаганден кокал. Така стана и този път, когато в интервюто си за италиански вестник стопанинът на Кремъл натъжи породата пупу с признанието си за огромното военно-икономическо предимство на Запада пред Русия ( а те, милите, толкова настървено джавкаха за „очевидното” военно превъзходство на руското оръжие и за „кекавите западняци”).

 

Пуделите на Путин от породата пупу обаче падат по гръб. Падат и махат яростно с лапи от възторг, че е уцелил слабото място в аргументацията на демоничната Америка, споменавайки, че днес тя си има бази навсякъде, а Русия на практика вече си няма никъде. Пупу започнаха да вият в хор по форумите, сочейки обвинително с пръст към лошата Америка.

 

И какво виждаме, когато сочат? Виждаме очевидното за всеки, но не и за пупу, на които им пречи пропагандната козина върху очите. Американското военно присъствие като правило маркира територията на просперитета по света: от Западна Европа до Южна Корея. Относително изключение са страни като България, които по силата на съветската инерция от времето на съветската окупация продължават да зависят от светското оръжие и продължават да са обезоръжени в конкурентния свят поради воденичния камък на съветската инфраструктура в енергетиката, която е основата на икономката в най-бедната поради тази причина държава в ЕС.

 

Ако пупу не разбират, да поясня отново: колкото по-зависима от Русия, по обвързана с нея и русофилска е една държава, дори да е член на НАТО и ЕС, толкова по-назад е в материално отношение. Справка: България, Гърция, Словакия…

 

Пупу трябва да знаят, ако са в състояние да възприемат фактите, че СССР не само имаше бази на няколко континента, но на практика беше милитаризирал като грамадни бази държавите, в които беше настанил по свой образ и подобие войнолюбиви режими – от Виетнам до Куба. Общото за всички тях е обратното на просперитета до мига, в който почти всички се освободиха от съветската опека ( и с Куба, последната крепост на остатъците от съветско влияние, е на път да се случи същото).

 

Путин пробва да изнесе съветския опит във Венецуела напоследък, като зариби тамошния режим с военни доставки. Но латиносоцът доведе до обичайното задълбочаване на бедността дори в тази баснословно богата на петрол държава, каквато впрочем е самата Русия, кретаща на опашката на народите по жизнен стандарт сред индустриално развитите ( за нуждите на военната индустрия) именно поради разточителния милитаризъм на обожествяваното началство в Кремъл.

 

И така, специално за пупу, още веднъж: Путин напразно завижда, никой не е отнемал съветските бази. Те сами избягаха от разпадащата се „световна социалистическа система”, която и без това задушаващо им беше стъпила на шията.

 

Ето защо, когато глозгате кокалите на богатите и джавкате завистливо при първо подсвирване от вашия стопанин, мили пупу, замислете се защо сте толкова гладни и дали само с подаяния може да се живее цял живот. Господарската ръка може да е щедра понякога, но закъса ли господарят ви, ще има да виете пак с подвита опашка и да се чудите как да се подмажете на същата тази пуста Америка, където при първа възможност изпратихте децата си да учат за капиталисти.

 

А междувременно омразните ви американски бази охраняват спокойствието и просперитета на същите тези държави, в които предпочитат да учат , живеят и работят децата ви и където самите вие, пупу, хитро заравяте отмъкнатите от българския народ кокалчета под формата на депозити, инвестиции и имоти, вместо патриотично да се доверите за същото на съветските си кумири , както повелява българомразката ви теория за русофилството като висш стадий на българския патриотизъм.

 

Изобщо, пу!


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional