Свободата днес и тук 21 Април 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Разделението ( на русофили и “русофоби”) прави силата на руското влияние в България

« назад   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Иво Инджев, http://ivo.bg

 

 

Ако някой се е съмнявал, кой цепи и противопоставя българите, водейки дори собствена статистика, от екрана на държавната телевизия получихме неопровержимо доказателство.

 

Руският посланик Юрий Исаков демонстрира в интервю за БНТ забележителната претенция да познава в детайли как точно се дели българският народ от гледна точка на любовта му към Русия. Според него повече от половината българи са русофили.

 

Представителят на една чужда държава си позволява да говори от името на българите и то без нито едно доказателство, което да показва, че местните хора обичат държавата му. По какво личи ?

 

По отсъствието на българите на руския трудов пазар?

 

Или по липсата на българи в руските университети ?

 

Или по бойкота на български туристи прямо красотите на Русия?

Или по нежеланието на българите да си купуват имоти в необятната империя?

Или по гнусливостта на българския капитал, който отива където и да било, но не и в Русия?

 

В момента, когато съветският колониализъм се провали в България близо два милиона българи избраха западната дестинация. Избягаха от съветизацията на България!

 

Ако шлюзовете на съветската колония НРБ бяха отворени по време на самия съветски колониализъм, масовото бягство на българите вероятно щеше да е още по-наводнително в западна посока.

 

Може би Исаков брои русофилите само сред онези, които не са успели да се избягат от насилствено съветизираната и русифицираната десетилетия наред територия на юг от Дунав?

 

 

Дори и такава да му е кривата математика, един чужд пратеник няма право да се произнася от името на народа, на който гостува- освен ако не се чувства негов имперски началник.

 

Исаков за пореден път доказа, че политиката на днешна Русия залага в България на разделението, на „бройката” свои привърженици, на които разчита за налагане на своето влияние. Можете ли да си представите който и да било друг посланик да си позволи да определя от името на българите кой е на страната на неговата страна и кой не?

 

По този повод самите руснаци казват, че нахалството не е порок, а е голямо свинство!

 

 

Апропо, правейки подобно провокативно твърдение, руският посланик трябва да спази правилото, което дори и най-примитивните журналисти по света спазват, ако искат да звучат достоверно: позоваването на източника.

 

В последното социологическо проучване по темата в България, в което надлежно бяха съобщени всички параметри, само 6 на сто от българите посочват Русия като модел , на който България трябва да подражава ( почти 10 пъти повече са българите, които виждат подобен пример в Германия например). Това ли е „притегателната сила” на руския пример?

 

Очевидно Исаков ползва данните на специфична руска лаборатория за интриги и противопоставяне на българите. Шпионската им централа работи на бързи обороти. Именно тя е посочила явно българския бивш посланик в Москва Илиян Василев като европеец, на когото е забранено да посещава Русия. Сега виждаме, че антибългарските занимания на руския шпионаж синтезирано се употребяват за целите н пропагандната им война лично и публично от представителя на Путин в София, на когото е наредено да оповести приложението на имперската максима „разделяй и владей” .

 

В едно обаче съм удовлетворен като автор, който от години обяснява: България не е разделена на леви и десни, а на българи, гледащи напред и на Запад ( наричани злобно „русофоби” поради тази причина) , срещу които биват противопоставяния русофилите, петата колона на Москва.

Този факт сега беше потвърден най – авторитетно от посланик Исаков


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional