Свободата днес и тук 26 Юни 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Бивши съдия и високопоставен чиновник – поръчители на убийство

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
mediapool.bg

Изчезналият през миналата година бургаски бизнесмен Стоян Стоянов е бил убит заради спор за недвижим имот, като поръчители са бивш съдия и бивш високопоставен държавен чиновник, съобщи в неделя министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов.

Собственикът на фирмата "Гранити" Стоян Стоянов беше отвлечен пред дома си в Бургас през март 2008 г. За отвличането и убийството на Стоянов е работила организирана престъпна група от четирима души, като поръчители са били други двама.

Галин Костов - бивш съдия от Окръжния съд във Варна, впоследствие адвокат, а сега частен съдебен изпълнител, е единият от поръчителите за убийството на бургаския бизнесмен. В момента той е задържан в ареста.

Другият поръчител е Станислав Михайлов, който от 2002 до 2006 година е бил изпълнителен директор на Агенцията за държавни вземания. Той ще бъде обявен за международно издирване, тъй като не е в страната.

Най-напред планът е предвиждал Стоян Стоянов да бъде убит пред дома му в Бургас още в нощта на отвличането му. Наетата група обаче не изпълнява поръчката и затова се прибягва до втора група. По новия план Стоянов е отвлечен и е закаран в Обзор, където е имало разговор за спорния недвижим имот, разположен край главния път за Бургас, между Две могили и града.

Стоян Стоянов най-напред проявил интерес да купи имота, но после се отказал заради високата цена. Костов и Михайлов започнали "да натискат Стоянов да купи имота". Той обаче отказал и затова се стигнало до ликвидирането му. След срещата в Обзор на връщане към Бургас той е убит в гориста местност край Дюлинския проход, където е и заровено тялото му.

Първоначалният оглед сочи, че в челото на убития има входяща рана от куршум, а от другата страна на главата – изходяща, уточни Цветан Цветанов.

Според доказателствата до момента Галин Костов и Станислав Михайлов са наели Стоян Колев и Нено Атанасов да организират отвличането и убийството. От своя страна организаторите прибягват до "услугите" на Манол Хаджиев и лице, което засега е известно на полицията само под името Веско.

През август 2008 г. физическият убиец на Стоян Стоянов - Манол, беше намерен убит във Варна. Манол и Веско е трябвало да получат по 30 000 евро за убийството на Стоянов, но тъй като плащането се забавило, Манол започва да си търси обещаните пари. Заради притесненията да не изтече информация е дадено нареждане той да бъде убит. Полицията все още издирва Веско, тъй като не знае точно какви са неговите имена.

Свидетелски показания са помогнали на полицията да открие тялото на Стоян Стоянов, заровено в гористата местност.

От: http://mediapool.bg/


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional