Свободата днес и тук 02 Юни 2023  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Лаком газ,кръв сесере

« назад   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Иво Инджев, http://ivo.bg

 

 

Добивът на “Газпром” през юни е паднал с 19 на сто на годишна база до рекордно ниските 24.7 млрд. куб. м, съобщи руското издание Лента.ру, цитирайки анализ на “Сбербанк”, с който разполага. За шестмесечието намалението е 12.9 процента

Банката се оплаква, че трети месец финансовите среди са държани в неведение и данните за добива на “Газпром” са размити.

Данни на Централното диспечерско управление за първите шест месеца на 2015 г. сочат, че “Роснефт” е увеличила добива на газ с 15.9 на сто до 30.8 млрд. куб. м , “Новатек” – със 7.8 процента до 33.7 млрд. куб. м, “Газпром нефт” – с 41.7 процента до 11.9 млрд. куб. м., “Лукойл” – с 1.7 на сто до 9.4 млрд. куб. м, а за “Газпром” статистика няма.

Анализатори на “Сбербанк” отбелязва, че търсенето на газ на вътрешния пазар продължава да намалява след падането на показателите за икономическото развитие на страната през второто тримесечие. В същото време обаче “Газпром” е успяла да подобри малко експортната си статистика за май-юни, в резултат на което експортът на газ в първото тримесечие е бил 74.7 млрд. куб. м, което е намаление с 8 процента спрямо година по-рано.

В доклада на банката се посочва още,че Украйна постепенно намалявазависимостта си от прекия внос на руски газ и той е намалял от 36.4 млрд. куб. м през 2010 г. до 14.5 млрд. куб. м през 2014 г. и само 3.7 млрд. куб. м в първото полугодие на сегашната година, преди от 1 юли Киев да спре да внася руски газ, тъй като не успя да се разбере с Москва за цената на суровината. ( Медиапул)

 

Горният казус е илюстрация на грубоватата, но вярна стара българска мъдрост, която ще фризирам леко заради приличието, но съм сигурен, че читателите ще разпознаят за чий за(д)ник става дума:

 

ЛАКОМ ГАЗ, КРЪВ СЕСЕРЕ


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional