Свободата днес и тук 04 Юни 2023  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Бундестагът опроверга в писмо клеветите срещу министър Иванов

« назад   Изпечатай   Изпрати на приятел   
http://www.faktor.bg/

 

 
 
 

министър Христо Иванов

 

Писмото бе разпространено до медиите от пресцентъра на Министерство на правосъдието

Членът на германския Бундестаг и зам.-председател на Комисията по въпросите на Европейския съюз (ЕС) Ахим Бархман отрече в официално писмо да е вярно твърдението, че правосъдният министър се е изказвал против Шенген.

В писмо, което е изпратено и до германския посланик у нас Детлеф Лингеман, Бархман заявява, че Христо Иванов под никаква форма не е отправял към него молба да не се допуска влизането на България в Шенген, докато не бъде осъществена съдебната реформа. 

Припомняме, че Христо Иванов бе обвинен, че убеждавал представители на Бундестага да не ни подкрепят за Шенген, докато не влезе в сила съдебната ни реформа. По-рано председателят на комисията по европейски въпроси в НС Светлин Танчев призна пред журналисти, че от германски представител е получил такава информация.

Вижте пълния текст на писмото от Ахим Бархман: 

Ахим Бархман

Член на Германския Бундестаг

Заместник-председател на Комисията по въпросите на Европейския съюз 

Берлин, 9 юли 2015 г.

Уважаеми господин посланик Лингеман,

Уважаеми дами и господа, 

Във връзка с публичните твърдения в българската преса с настоящето декларирам: 

1. Министърът на правосъдието Христо Иванов под никаква форма не е отправял към мен молба, да не се допуска влизането на България в Шенген , докато не бъде осъществена съдебната реформа.Това не е вярно. 

2. Невярно е, че съм информирал депутата Светлин Танчев по време на разговора с българските депутати – членове на Комисията по европейски въпроси и контрол на Европейските фондове, че министър Иванов ме е молил, споразумението за Шенген да бъде приложено напълно за България, когато получи зелена светлина за своята съдебна реформа. Това може да бъде потвърдено и от други лица. 

3.Следователно изказванията на господин депутата и председател на Комисията по европейски въпроси и контрол на Европейските фондове Светлин Танчев не са верни и по никакъв начин няма да бъдат потвърдени от мен. Германия подкрепя съдебната реформа на българското правителство. От години Европейската комисия предупреждава чрез своите доклади по Механизма за сътрудничество и оценка за необходимостта от провеждане на реформа.Реформите в областта на правосъдието по наше виждане са от съществено значение за ефективно противодействие на системите на организираната престъпност и корупцията. Аз останах с впечатлението, че министърът на правосъдието Христо Иванов е една от движещите сили при осъществяването на реформата. Поради това аз подкрепям неговия ангажиращ подход за постигане на възможно най-широк консенсус в България. Моля сърдечно за коригиране на представената информация по отношение на засегнатите лица, пред обществеността и пред съответните институции. 

С приятелски поздрави

Ахим Бархман, член на Бундестага

Берлин, 9 юли 2015 г.


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional