Свободата днес и тук 30 Март 2023  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Сизироиди от цял свят, изтрезнявайте!

« назад   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Иво Инджев, http://ivo.bg

 

 

Наполовина пълната гръцка чаша се оказа празна до половината. Такива са оценките за развръзката, според която Гърция няма да излиза ( от еврозоната), а ще навлиза в криза вътре в СИРИЗА.

 

Невероятно е до каква степен едно и също събитие, като споразумението за Гърция, постигнато в рамките на ЕС тази нощ, може да бъде разчетено, разчепкано, разчекнато, разказано и размазано в двете крайности. Коментарите варират от” капитулация на Ципрас”, до „победа на Гърция над Германия”.

 

Самият Ципрас обяви, че споразумението гарантира финансовата стабилност на страната и растежа на икономиката й, обаче за разочарованите му фенове по света и у нас споразумението било опит за …преврат на Брюксел срещу СИРИЗА. Старата мечта на романтично настроените масови убийци, които жаждат световни революции ( „ и 90 милиона руснаци да загинат, останалите 10 милиона ще живеят при комунизма”, пророкувал сладострастно садистът Ленин), беше съживена в Гърция. Това ги окрили да се кълнат в Ципрас като в новия Маркс, Ленин и Сталин едновременно.

 

Не остана ляво-популистки фактор в България, който да не се разпише в публичното пространство в книгата с благодарности към Ципрас, че е възкресил образа на бунтаря, в който и нашенците биха искали да бъдат да бъдат поне малко припознати.

 

В международната компания на Фидел Кастро и другите латинокамаради на власт, както и на руския самодържец Путин, туземните ни сиризиоди се скъсаха да хвалят твърдостта на Ципрас и свободолюбието на гърците, избрали свободното (про)падне извън еврозоната пред живота със затегнати панталони. Завистта си към гръцкия разпасан колан по този начин тук декларираха Миков, Първанов, Мирчев ( кандидат на БСП за кмет на София) и прочее сиризоиди – без да споменавам отделни депутати и коментатори, които днес са покрусени от оставането на Гърция в еврозоната и виждат в това „заговор” срещу СИРИЗА.

 

Да си повече сиризоид от самия Ципрас се превърна тук в избиване на левичарските комплекси от страна на кибиците, които клечат край гръцкия огън, греят си идеологическите кунки и подвикват: „давай, Ципрас, покажи им на тези капиталисти къде зимуват раците”!

 

Сега ще им се наложи да дават заден ход рачешката.

 

 

Обаче и другите, които се надяваха Гърция да пукне от глад, за да ни е добре на нас (?) , също се пишат за победители в една битка, в която единственият ни „принос” беше подигравката на премиера Борисов с предложението да помогнем хуманитарно на съседите, на които дивно завиждаме за далеч по-високия жизнен стандарт.

 

Къде е истината? Най-лесният и безпомощен по своята безсмисленост извод е, че тя е някъде по средата. Но според мен тя е някъде в главите на хората – в зависимост с какво са пълни. Или откъм какво са празни. Случаят е като пълната наполовина, изпразнена 50 на сто чаша. Ако не си жаден, ще ти се види полупълна, но за зажаднелите за идеологически реванш ( пък ако ще камък върху камък да не остане от света), тя е насилствено пресушена по средата на пътя към победата (над здравия разум). Дано тези нашенски песимисти простят на „предателя” Ципрас, който танцува само едно лято своето сиртаки и ги накара да поверяват, че има безплатен обяд и че сиренето е без пари – мечтата на всяка мишка в капана на социлюзиите.

 

В края на краищата чашата не е нито пълна, нито празна, а горчива. Пие се наведнъж като лекарство. Ако има оздравителен ефект, както смятат и двете страни в преговорите за Гърция, животът продължава, но без вредните навици на лекуващия се.

 

Кибиците могат само да се поучат ако претендират главите им да са (поне) наполовина пълни.


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional