Свободата днес и тук 14 Април 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Граждани стягат нов протест, искат оставката на целия ВСС

« назад   Изпечатай   Изпрати на приятел   
http://www.faktor.bg

 

 
 
 
 

 

Носите моралната отговорност за срива в доверието към правосъдието, казват недоволните

След оставката на Сотир Цацаров граждани искат и оставката на целия Висш сдебен съвет. Утре от 9 часа до 11 часа те ще протестират пред ВСС. Инициативата е на Групата за обществен натиск, а идеята им събира привърженици в социалната мрежа. На Фейсбук страницата им четем: „Повече от 90% от българските граждани нямаме доверие в съдебната система. Многобройните сигнали в медиите за конфликт на интереси, за зависимости, за корупция и злоупотреби със служебно положение, както и не вземането на адекватни позиции и мерки от страна на ВСС, изчерпаха нашето търпение. "Правителството" на съдебната система носи моралната отговорност за срива в доверието към фундамента на всяка държава-правосъдието. Ние гражданите не вярваме вече в независимостта , почтеността и морала на членовете на този Висш съдебен съвет. Не вярваме и в искреността на намеренията му за промяна. Поради това настояваме за незабавна оставка. Необходима е дълбока, радикална законова и кадрова промяна в правосъдната система, за да се възстанови усещането за справедливост в обществото. Необходима е смела, решителна и упорита битка срещу престъпността и корупцията, които бавно , но сигурно унищожават Отечеството ни. Съдебната власт може формално да е независима от изпълнителната и законодателната власт, но не може да бъде независима от нас, гражданите.Тази власт не е дадена от Бога, а от нас, народа. Ние сме суверена. ОСТАВКА !!!“, декларират недоволните граждани.


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.




Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.



Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev



 



Story of Stuff



Подкрепете този сайт





Red House Sofia




Valid XHTML 1.0 Transitional