Свободата днес и тук 20 Април 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

КОЙ си запази марката "КОЙ"

« назад   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Мирослав Иванов, Финансови смислици, http://www.faktor.bg

 

 
 
 
 

​Дружеството на Ирена Кръстева „Пресмаркет“ е поискало регистрация в Патентно ведомство на правата над думата „кой“


#Кой явно е доста изплашен. Защо иначе би поискал да има монопол над думата „кой“? #Кой е поискал да си запази „кой“ само за себе си.

Дружеството „Пресмаркет“ ЕООД, собственост на "Нова българска медийна група холдинг" АД и управлявано от майката на Делян Пеевски – Ирена Кръстева, е поискало да запази словната марка „кой“. Това се вижда в онлайн регистъра към Патентно ведомство за подадените за регистрация марки. Заявката е от 30 април 2015 г. и е в няколко класа, свързани предимно с медии, разпространение и заснемане на филми и др.

Справката в регистъра на Патентно ведомство показва, че заявката е за „словна марка“. А това означава, че ако ведомството одобри подадената заявка ниКОЙ друг извън семейството на Пеевски няма да може да използва думата.

Схемата очевидно е защитен механизъм за Пеевски, станал нарицателно за #Кой заради неясния механизъм и номинация за избора му за председател на ДНАС през 2013 г.

От тогава хаш-тагът #Кой се превърна в запазена марка за назоваване на мафиотски свързвания, зависимости и назначения в държавата. Кръгът Кой пък стана нарицателно за задкулисното, непрозрачно и мафиотизирано управление на България.


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional