Свободата днес и тук 23 Май 2022  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Отворено писмо на Иво Беров до Пол Кругман

« назад   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Иво Беров, http://www.ivremena.com

 


 

 


Ех, Поле, Поле, ех Кругмане…
/ Писмото до Кругман е по повод неговото последно писание в което признава : „ Може да съм надценил компетентността на гръцкото правителство „, Виж тук : http://www.dnevnik.bg/evropa/2015/07/20/2575867_pol_krugman_moje_da_sum_nadcenil_kompetentnostta_na/?ref=topicoftheday /

Язък ти за познанията Кругмане, язък ти за нобеловата награда. Познания имаш, спор няма, но не и за Балканите, не и за Гърция, не и за България /ако въобще знаеш, че съществува подобна държава/. Да беше прочел писанията на Иво Беров, например, нямаше да надценяваш тия пустиняци – Ципрас и неговия ламер Нафукакис. И ако Иво Беров е някакъв си там никакъв, дето никой го не знае и дори в Уикипедията не пише за него, то барем Франсис Фукуяма да беше прочел, той поне е наясно и с Гърция, и с Балканите, а освен това е доста по-известен и по-начетен от теб, да ме прощаваш. Ето чети тук писанието му за Двете Европи :
http://www.librev.com/index.php/prospects-europe-publisher/1699-2012-07-20-10-44-00
Ама ти хората дето наистина разбират не ги четеш. И викаш, че би могла Гърция с тия пишман пичлемета Ципрас и Нафукакис да се откаже от еврото и да поеме напред по собствен път, следвайки някакъв си там „план Бе „.
Всъщност прав си, винаги има план Бе, човек може да си го представи тоя план и без да е нобелист даже.
Отказва се Гърция от еврото, например, връща се към драхмата, отървава се от всичките си дългове и почва от нулата. Взема пари назаем от Китай, или от Путин, или от американците, нали те натискаха Европа да опрости гръцките дългове, щото Гърция им е важна военно.
Добре, става. Ама защо си мислиш, че китайците ще дадат на Гърция пари при по-добри условия от тия на европейските кредитори? А ? Щото китайците са нещо много милозливи и състрадателни, така ли ? Или пък Путин е голям гръколюб, та ще даде пари на Гърция само и само да разтури омразния му Европейски съюз с нейните жидовски еврогейове. Би дал може би, достатъчно е смахнат, ама и той го е закъсал яко, въпреки че се дуе също като Нафукакис ли беше, Фалиракис ли, кой беше там... Или американците ще дадат пари, щото не си правят добре сметката. Айде стига бе, Кругмане, нали сме разсъдливи люде уж, някой от нас нобелисти даже…Няма кой няма да даде пари на гърците при по-добри условия от тези на европейските кредитори. Ако  въобще се осмели някой да им даде пари след тая излагация.
Добре, няма да искат заеми, няма да искат пари, ще търсят инвестиции /вложения/. Само че никой нищо няма да вложи в Гърция без съответните промени /реформи/. И сещаш ли се, Кругмане, какви биха били тези промени /реформи/, дето вложителите ще ги искат ? Ами същите, дето иска и Европейският съюз –законност, правова държава, строги правила, никаква корупция, затягане на коланите, уволнение на безделниците и много бачкане при сравнително малки заплати.
Биха могли да направят гърците тези промени, като този път започнат без дългове – пак става, пак би могло да се получи. Ще започнат от нулата и ще сполучат, както сполучиха емигрантите - протестанти в Америка преди два века. Добре, ама пълната промяна на политическите отношения, премахването на вековни навици и адети, на шуробаджанащината също, на корупцията и хайлазуването, примирението с мъничките заплати и най-вече бачкането – това как ще го поискаш ти от гордите гърци. Да искаш от тия горди хора да не лъжат /както лъгаха със статистиките/, да не мамят /както мамят държавата си и Европа/, да не хитруват /като Ципрас и Нафукакис/ и най-вече да бачкат о, ужас, о фобос, о деймос ! Ма тва са потомци на Аристотел, Платон, и барба Яни бе, Кругмане, къде ги търсиш тук гърците.
Ех Поле, Поле, как не го разбра в началото още. Никакви политици не са Ципрас и аверчето му Нафукакис ли беше, Фалиракис ли беше, къв беше, махленски тарикатчета са това и пичлемета недорасли неедни– да се харесат на тълпата и да се изфукат – това са им всичките планове от А до Я и от Алфа до Омега, това им е всичката политика.
Кабинетен човек си ти Кругмане, не ги разбираш тия работи, да беше прочел Иво Беров или Франсис Фукуяма, та да не се лъжеш в преценките си.
Аре…


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional