Свободата днес и тук 26 Юни 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Огнян Минчев: Борисов да знае, че мафията пак ще си свърши работата с негова помощ

« назад   Изпечатай   Изпрати на приятел   
http://www.mediapool.bg

 

 

 


 
 

Огнян Минчев. Сн. БГНЕС

Дано се отворят очите на всички в ГЕРБ - начело с Бойко Борисов - какви са следващите стъпки, които му готвят след провала на съдебната реформа, пише политологът Огвян Минчев във Фейсбук.

Ето неговият коментар за последните събития:

Червено-сарайската мафия веднъж вече брутално изхвърли ГЕРБ от власт през 2013 г., организира Костинброд и си направи управление по свой вкус, образ и подобие - кабинета Орешарски. Един от първите актове на мнозинството БСП-ДПС беше поставянето на Делян Пеевски за шеф на ДАНС. Само масовият и упорит граждански протест успя да се изправи срещу надигащата се открита диктатура на мафията и да я спре.

Ако не беше протестът, Деляновият ДАНС и подчиненото на олигархията съдопроизводство щяха за броени седмици да се разправят с върха на ГЕРБ, както и с всички политически и граждански кръгове, които се противопоставят на господството на мафията в България. Когато днес Борисов се опитва да "балансира" - а всъщност да флиртува със същите тези, които искаха да се разправят с него преди 2 години, когато се опитва да прехвърли вината за провалената съдебна реформа на тези, които я отстояват от години, той трябва да знае добре: мафията пак ще си свърши работата с негова помощ и за благодарност ще го удари още по-лошо, отколкото през 2013 г.

Вторият път обаче може да ги няма гражданите от протеста, които да спасяват положението. Окастрената от ДПС § Со. "съдебна реформа" е призвана да замаже очите на Брюксел, че тук нещо се реформира. На практика съхранените процедури и кадри на съдопроизводството, инсталирани от корпоративно-търговските мултаци са достатъчна гаранция, че реформа в правораздаването няма да има. Българската държава си позволява да се самозацикля в криза без изход в условия на непрекъснато нарастващи и опасни външни предизвикателства. България може да бъде спасена само от държавници - каквито понастоящем очевидно нямаме.


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional