Свободата днес и тук 27 Май 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Честито

« назад   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Славея Балдева, www.slaveyabaldeva.wordpress.com

В момента чета „Освободителните борби на Македония” от Христо Силянов. Преди дни се навърши годишнина от избухването на Илинденско-Преображенското въстание (1903). Авторът описва и събития преди него. През 1894 г. е образуван първият Македонски комитет под председателството на Трайко Китанчев. Съпротивата срещу Берлинския договор, разпокъсал земите, населени с българи, започва още тогава. През пролетта на 1894 към Македония тръгват отряди и по-малки чети. Един от водачите на отряди е поручик Начев. Походът е дълъг и изтощителен. „Мнозина капнаха” – пише Силянов. Пише още: „На поручик Начев се подуха краката и припадна. Свестен, честолюбив офицер, остана нарочно по-назад от дружината и се самозастреля.”

Някои исторически акценти са знаменателни, стига да се съсредоточим върху тях.

Отсега заявявам, че целта не е нечии медии утре да излязат със заглавия: „Съдебната реформа не се получи”, „След жестоки спорове паднаха свидни жертви”, „Тези, които не изпълниха  обещанията си, не понесоха позора и предпочетоха …”

Чувството за чест у японските самураи било силно и им налагало да си направят сепуко, когато преценят.

Според вица, инженер Ганев след рухване на конструирания от него мост си направил с….о. Многоточието по брой на букви съвпада със сепуко, но е запълнено с друг фонемен състав. То изразява принципното отношение на инж. Ганев към отговорността му относно това, с което се е заел.

План Б реформаторите нямаше да подкрепят, но план В подкрепиха.

Това е синтезираният резултат с картинка:

http://www.capital.bg/blogove/pravo/2015/07/22/2577513_novata_sudebna_reforma_ne_e_bezzuba_tia_e_opasna/

Христо Иванов беше предаден – очаквано от ГЕРБ и неочаквано от Реформаторския блок – от поне част от тях И всичко ще бъде напоително и настъпателно обяснено.

Честито на временно печелившите, ако останалите са съгласни..

 


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional