Свободата днес и тук 21 Февруари 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Д-р Михайлов пророкува: Реформата няма да се случи

« назад   Изпечатай   Изпрати на приятел   
http://clubz.bg

Местан е оневинен, Борисов остана като ангел-помирител, отвъд доброто и злото, оценява коментаторът

Снимка БГНЕС

Клуб Z

Съдебната реформа няма да се случи, обяви по БНТ д-р Николай Михайлов.

Повечето хора смятали опитите за реформа като симулация. "Ако този ВСС се раздели на две камари, това все още не значи много. Съдебна реформа е възможна в България само при прецедент на независимо правосъдие. Такова няма. Независимо правосъдие означава правосъдие за недосегаемите", каза Михайлов.

Самата дума "реформа" трябва да бъде реформирана, смята той. "Това не е реалността, не е промяната в реалността, а нещо като магия, пожелание, отчет пред брюкселската администрация. Амбицията да бъдат реформирани ключови сфери е законна, тя трябва да се приветства, но с остро око за реалността", продължи Михайлов.

Михайлов определи поведението на реформаторите като "радикализъм в пародийна форма". Българското реформаторско протестно движение от 2013 г. е реформаторски радикализъм, който сега е в пародийна фаза. Тогава идеята била за дълбоки реформи и да бъде неутрализирано влиянието на ретроградни сили. Сега обаче ретроградните сили се оказали агенти на реформата."Това, което ще се случи, е неутрализация на реформаторския радикализъм. Българските представители на този реформаторски радикализъм, като "Протестна мрежа", работят от гледна точка на политическата конюнктура. Ще бъде неприлично да говорят това, което говореха преди", каза бившият депутат.

Според Михайлов големият победител бил Лютви Местан.

"Големият победител е Лютви Местан, защото идеята за неговото отстраняване от реформаторския процес е изключена. Той е в епицентъра на усилията за съдебна реформа. Той е оневинен. Малко или повече. Смятам, че това е заслуга на Бойко Борисов", каза доктор Михайлов и добави: "Министър-председателят направи тази неутрализация на ДПС, особено в частта й за съдебната реформа, невъзможна. Той направи ДПС активен участник в този процес".

"Борисов остана като ангел -помирител, извън доброто и злото, природно събитие, никой нищо не може да отправи като упрек срещу него, от него ще произлязат чудесата", изведе Михайлов още едно последствие от постигнатия исторически компромис.

В неговия анализ на този етап Борисов няма алтернатива. Той пророкува, че вижда лидерът на ГЕРБ и като президент.

Коментирайки перспективите на ГЕРБ и Бойко Борисов, лекарят психиатър отбеляза, че тази партия е много дълбоко настанена в местната власт, от там тя черпи своите сили. "Виждам Борисов като президент. Той има всички шансове да продължи да бъде премиер. На този етап Борисов няма алтернатива. Може да се говори за Бойко Борисов и всички останали. Ако той избере да бъде президент, не мисля, че има реалистичен начин това да не се случи", каза психиатърът.


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional