Свободата днес и тук 01 Март 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Горчева пред Фрог: Продавците на Сталиновия и Лениновия лик да фалират!

« назад   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Даниела Горчева, http://frognews.bg

 

 

 

 

Даниела Горчева

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

На една от търговските улици в Созопол, някакъв „предприемач“ опнал сергия с фанелки с напдис СССР и образите на масовите убийци и терористи Ленин и Сталин (които впрочем приживе са се ненавиждали и презирали взаимно, ама знае ли ти невежата-пропагандист на съветски символи история), възмути се пред Фрогнюз журналистката Даниела Горчева.


Пожелавам на типовете, които продават тези фанелки, да фалират, а на всеки, който има наглостта да намъкне подобна фанелка да получи обрив. Само си представете, че същият тип беше изложил фанелки с лика на по-дребния престъпник от тия двамцата масови убийци – Хитлер, затрил в пъти по-малко хора от Сталин? Или с надпис вместо СССР - Третия Райх? И не, глупостта, безотговорността и невежеството не могат да бъдат оправдани. Защото по улицата, на която са изтипосани ликовете на тия престъпници минават още живите жертви на съветския терор и децата им. Е, как да нарече човек подобни "търговци"? И друго ме възмущава - преди време Фейсбук мрежата гръмна от възмутените реакции на български интелектуалци, че някакъв смахнат в Банско продавал чаши с лика на Хитлер. За Сталин и пр. съветски масови убийци обаче си траят - хич и не гъкват. И за паметника на съветския окупатор си траят. Ха, кажете сега що за интелектуалци са това, пита Даниела Горчева и предоставя снимка на сергията с текстилните артикули.


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional