Свободата днес и тук 24 Май 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Законът на Кунева за борба с корупция се провали в НС

« назад   Изпечатай   Изпрати на приятел   
http://www.faktor.bg

 

 
 
 
 

Меглена Кунева

 

Срещу законопроекта се изказаха от всички парламентарни групи с изключение на Реформаторския блок

В последния парламентарен ден преди депутатската ваканция депутатите отхвърлиха обсъждането на законопроекта на борбата с корупцията по високите етажи на властта на вицепремиера Меглена Кунева и прекратиха дебатите.

Срещу законопроекта се изказаха от всички парламентарни групи с изключение на Реформаторския блок.

Тъй като времето за дебати преди задължителния парламентарен контрол изтече, реформаторите поискаха удължаване на времето за дискусията до пълното приемане на законопроекта. Мнозинството обаче отхвърли предложението.

След почивката депутатът от РБ Настимир Ананиев отново се опита да поиска гласуване за връщането към дебатите и удължаването на работното време до приключването им и гласуването на законопроекта, но мнозинството отново го отхвърли.

Междувременно по искате на друг реформатор - Димитър Делчев, в момента тече поименна проверка, след която, ако в залата няма 121 депутати, заседанието може да бъде прекратено.

Кунева заяви пред депутатите, че приемането му е важно, тъй като през есента предстои доклад на Европейската комисия по механизма за контрол и партньорство, които ще следят дали и този нормативен акт е приет, за да започнат да мислят дали да махнат мониторинга по Глава "Правосъдие и вътрешни работи" за България.


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional