Свободата днес и тук 16 Май 2022  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Кривосъдието и адвокатите на гявола в нашия (ту)земен рай

« назад   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Иво Инджев, http://ivo.bg

 

Германският министър на правосъдието Хайко Маас заяви, че ще поиска генералният прокурор Харалд Ранге да бъде освободен от поста си и пенсиониран, предаде “Асошиейтед прес”. Маас уточни, че е взел решението си след консултации с канцлерството.

Правосъдното министерство оспорва решението на Ранге да започне силно критикувано разследване за държавна измяна срещу двама блогъри, съобщили, че германското вътрешно разузнаване планира да разшири следенето на електронните комуникации.

Разследването за държавна измяна постави правителството в неудобно положение и негови представители в последните дни подчертаха, че Германия твърдо държи на свободата на словото.

По-рано вчера Ранге обвини правителството и лично правосъдния министър Маас, че се меси в разследването. 67-годишният генерален прокурор, който трябваше да се пенсионира в началото на 2016 г. заяви, че правителството му е наредило да изтегли от разследването независим експерт, който е установил, че ползваните документи в съобщенията на блогърите са държавна тайна, което е едно от изискванията за разследване за държавна измяна.

Маас отхвърли това обвинение и заяви, че решението за оттеглянето на вещото лице е било взето от него и Ранге съвместно в петък. Министърът на правосъдието предлага за генерален прокурор на мястото на Харалд Ранге да бъде назначен главният прокурор на Мюнхен Петер Франк.

 

Тази информация на „Асошиейтед прес”, публикуване в сайта на в.„ Дневник”, неизбежно навява асоциации с България ( депресиращо, направо Асошиейтед депрес), където главният прокурор е по-главен от министъра на правосъдието и съответно не само не може да бъде уволнен от него, но и откровено се надсмива над конкретния човек, в случая над Христо Иванов.

 

Специалистите по право и конституционна уредба могат да анализират колкото си искат коя система е по-демократична – в смисъл, дали е по-правилно изпълнителната власт да има решаваща дума в кадруването в съдебната власт. Неспециалистите, които обаче са огромно мнозинство сред консуматорите на кривораздаването в България, моментално биха гласували промяна в досегашното статукво, наложено в първата изцяло променена конституция в посткомунистическа Европа по отношение на бетонираната откъм какъвто и да било контрол съдебна власт.

 

Адски бързаха преди четвърт век другарите, на които СССР подари демокрацията да я управляват в България,. Първостепенната им задача беше да напишат и подпишат новата конституция в единствената страна в Европа, където съветската Пета колона се прегрупира успешно в руска, спечели първите многопартийни избори ( с шмекерии), натрапи руско събитие от историята за нов национален празник на мястото на амортизирания съветски 9 септември и направи недосегаеми магистратите с пълната увереност, че ще ги държи в своята орбита.

 

И друго биха отсъдили днес без да се замислят над казуистиката широките народни маси от неспециалисти по право и конституционализъм у нас: няма как германската правосъдна система да е по-долу от българската по простата причина, че нашата е на дъното на Европа по видими от всички признаци. А и тъкмо Германия е пример за най-добре функционираща държава, според мнозинството българи.

 

Руските тролове в интернет обаче веднага се издадоха колко ги устройва недосегаемостта на българския главен прокурор. Ето един пример от форума на „Дневник”, където руският трол си е проличал и по изписването на думата блогър в руския й вариант „блогер”.

 

   

vxa15365434

  • 21:18
  • 04 авг, 2015
„Добре е, че блогерите са в Германия. Ако бяха в САЩ трябваше да бягат в Москва като американеца Сноудън и да ги чака директно съд. След като публикуваните документи са държавна тайна, съдът трябва справедливо и независимо да отсъди кой за какво е виновен. „  
 

 

Както виждате, мислещите на руски език пропагандисти пишат уж на български и пледират за върховенството на съда от името на господарите си в Москва, където съдебната разправа с опонентите на Путин е запазена марка на режима.

 

„Дреболии”, ще рекат от адвокатската колегия на гяволите. Защото да си адвокат на гявола тук е гаранция за просперитет в пъкъла на кривораздаването, какъвто е нашият (ту)земен рай.

 

Така де, дреболии са, но са издайнически едри ориентири КОЙ стои над непоклатимата фигура на главния ни прокурор и подобните му мастити (право)съдници, както и на КОЙ началник се кланят адвокатите на гявола.


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional