Свободата днес и тук 12 Април 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Живата вода и храмът на обречените

« назад   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Ралица Ковачева, http://reduta.bg

 

 

Столицата Плиска, тия дни.  Заседава ВСС (Висш съвет на старейшините):

Телериг, Главен жрец, реставратор и възвестител на ЕВИ (единствената възможна истина): Във връзка със зачестилите случаи на диария, гонорея и гъбички под ноктите след скорошното откриване на най-новия чудодеен извор, с главния лечител предвиждаме тази седмица откриване на нов извор, който да неутрализира повишената заболеваемост и, разбира се, очакваме щастливото събитие да повдигне духа на населението. Имаме известни колебания относно разположението на бъдещото откритие, така че сме отворени за предложения.

Професор Берберски, Главен изцерител и вселечител: Както знаете, по моя рецепта се лекуват рак и още над сто болести, и тъй като здравето е висше обществено благо, аз нямам право да пазя тази благодат само за себе си. Така че, решили сме, от извора директно ще блика чудотворният лек на професор Берберски. Имаме и писмо от националния щаб по гладолечение – те горещо подкрепят идеята, тъй като масовото гладуване чудесно се повлиява от меда, а той, знаете, е основна съставка в моята рецепта.

Пешка, върховна жрица на Ванга: Миналата нощ сънувах Пророчицата и тя ми каза, водата е пътят и пътят е вода. В този смисъл, предлагам да помислим мястото на извора да е близо до новия пътен възел тип „Уиндзор“ – има символика в това, знак е за народа – чудотворна вода – чудотворен път.

Пазарска мрежа, национално представителна потребителска организация: От името на потребителското общество категорично настояваме на новия пътен възел да има само ляв завой!

Телериг, Главен жрец, реставратор и възвестител на ЕВИ (единствената възможна истина): Колеги, да не изместваме темата...

Пазарска мрежа, национално представителна потребителска организация: Кой пречи на потребителското общество да завива на ляво, питаме – кой?!?

Вселенко Ангелов, Главен мотиватор и активатор на института за управление на психическата активност на населението: Трасето на новия път съвпада с това на полета София – Брюксел, така че още с първия самолет в пет сутринта утре ще пуснем смес от барий, стронций и наноалуминий, за да направим атмосферата по-проводима и да осигурим оптимални условия за пускане на психотронно съобщение към населението за предстоящото чудотворно откритие. Много ми допада идеята от извора да тече лекът на проф. Берберски, защото знаете, употребата на кемтрейлс води до повишаване на кръвното налягане и е важно да осигурим лечение на населението. Но, в крайна сметка, както съм казвал неведнъж, всеки си носи плажната хавлия около кръста.

Брат Кадриарх, Главен свещеник на ЕПЦ (Единствената правилна църква) и Божи глас на земята: Бих добавил, че най-богоугодно би било откритието да се случи на някой голям църковен празник, за да се уверят миряните в божията промисъл и да знаят, че тая благодат, дето ги спохожда е именно божие дело. И освен това, настоятелно моля да не забравяте, както сторихте при бликването на последния чудодеен извор, че Синодът също има нужди, така че бихме искали 10% от цената на бутилираната вода да отива в църковния бюджет. Все пак, нали ние осигряваме 100% от държавните нужди от светена вода, не бива да се забравя.   

Нежната Йони, муза на любовната игра: Силно моля водата да лекува специално полова немощ. Знаете, либидо силно спаднало, защото хора гладува, вдига кръвно и това не добре за сексуална активност. Аз получила много писма, в които мъже се оплакват, че не могат, а жени – че не искат. Вие знаете, бебета важни, а бебета се прави със секс, затова светена вода трябва помага на хора да прави секс.

Брат Кадриарх, Главен свещеник на ЕПЦ (Единствената правилна църква) и Божи глас на земята:  Но само за разплод, не можем да насърчаваме самоцелното удоволствие!

Нежната Йони, муза на любовната игра: Оооо, но защо такъв малък намръщен членчик!

... (не се чете), Главен патриот и завеждащ българщината: Колеги, горд съм да съобщя, че благодарение на усилията на изследователите от института по патриотична химия, вече можем да направим така, щото водата от новия извор да блика в цветовете на националния трибагреник! Все още се доизчиства формулата, тъй като на моменти зеленото бие на синьо...

Пешка, върховна жрица на Ванга: Това не е проблем, това е знамение - като както е казала Ванга, България трябва да се държи за Русия. И както казваме ние, нейните наследници: slo4aenos? Ne misla.

... (не се чете), Главен патриот и завеждащ българщината: В този ред на мисли, вече имаме заявки за три години напред от братски народи. Договорили сме бартер светена вода срещу петрол с Венецуела, а от следващото лято на плажа Варадеро в Куба ще се продава само българска лечебна вода „Волен“ (от същата ще доставяме на Ватикана за целите на екзорсизма). Благодарение на активните ни промоционални действия по Черноморието, където 500 000 руски туристи получиха безплатна мостра мускалчета със светена вода, сега имаме поръчка за доставка на 1 милион литра жива вода за Русия. За целта ще бъде изграден специален водопровод – „Св. Южен поток“, защото, речено е: където е текло, пак ще тече.

Гучето и Дудутката, съпредседатели на всенародното обединение „Спортът за един мирен свят“: От името на футболните фенове изразяваме благодарността си към ВСС за постигнатото чудодейно изцеление на българския футбол. След като отборът на ЛСКА (бивши „Левски“ и ЦСКА) спечели Шампионската лига, а българският национален отбор победи Германия с 43 : 0 на финала на световното първенство, лично Жозе Моуриньо е препоръчал на Роман Абрамович да осигури лечебни процедури за отбора на „Челси“ с българската светена вода в следващите 30 години; Кристиано Роналдо вече рекламира ефекта на родния елексир срещу пърхот и акне, а Меси категорично отказва да яде чипс ако не му е осигурена българска светена вода; „Байерн Мюнхен“ е направил оферта за купуването на 30 футболисти от родната „Щ“ група, заради завидните им спортно-технически качества и отлична физическа и духовна форма.

Влиза ВВ (Върховният вожд). Всички стават. С небрежен жест той им маха да седнат.

Няма ли поне по една студена вода да сипете, кво се стискате?! И да вземете да пратите една стомна на Меркел, да й се развижи кръвта малко, да види какво е българска кръв, гореща! Абе, Пешке, тая тая вода става ли за поливане, че нещо са ми клюмнали магнолиите? Айде, готови ли сте? Да отиваме да я пускаме водата, че имам едно мачле.

Мадам Ф., журналистка: Върховни, забравихте си пантофите, не ходете бос – може да настинете!  Кажете нещо за читателите на ЕПВ (Единственият правилен вестник) „Слава на Вожда“!

ВВ: Ееее, всеки ден ли? Един вестник има в тая държава, мама му стара, и пак не може да се оправите – аз да ви го пиша! А как се оправяхте навремето, като бяха повече?! Че и телевизии имаше... Сега е лесно – пишеш за водата, не пишеш за диарията. И по-големи снимки. Между другото, не ги правите добре снимките. Като не можете, взимайте си от фейсбука ми! И повечко Лилето слагайте, по-малко Цецо – него го слушайте и си записвайте. Айде, че стана утре!

Излизат. В далечината се чува щркане на фотоапарати и оживено прлю-рлю-рлю-лю.


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional