Свободата днес и тук 20 Май 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

О. Минчев: Не е утешително! Имаме квалифицирана информация на НАТО и ЕС, а сме под контрол на петата колона

« назад   Изпечатай   Изпрати на приятел   
http://www.faktor.bg

 

 
 
 
 
 

Къде е старият голям брат и защо не се намесва за безобразията на институциите у нас

"Без натиска, който официален Вашингтон и основни европейски столици оказват върху българската олигархия на власт, състоянието на българската държава щеше да бъде много по-трагично дори от сегашното. За западните партньори на България състоянието на нашите национални институции и вихрещата се корупция вследствие на тоталния олигархичен контрол върху стопанството и държавата е преди всичко проблем на сигурността - на общата сигурност на евроатлантическата общност". Това заяви политологът Огнян Минчев във Фейсбука си. 

"Не е особено утешително, че държава като България има достъп до квалифицираната информация на НАТО и ЕС при масирания контрол, който евразийската пета колона упражнява върху институционалните решения в страната. Кои са основните - ключовите думи, които ни идват на ум винаги когато става дума за корупция - монопол на горивата, фалит на НЕК, цени на газа, цени за строителството на ключови енергийни проекти - всичко това е под егидата на добре известния енергиен монопол върху България. А този монопол води до масиран финансов и корупционен натиск и върху медии, обществени дебати, до системно изливане на кални потоци върху всеки, който се осмели да се противопостави на властта на мафията в България. Америка ли е новия "голям брат", който "контролира" България? Или Европа? А защо вашият стар "голям брат" не се заинтересува защо е толкова плачевно състоянието на институциите в България, защо корупционният натиск върху тях и от тях върху обществото е толкова висок? Защото съвместно с българската олигархия носи пълната отговорност за този натиск. Нелепо е да обвиняваме западните ни партньори, че оказват натиск върху българската държава да разреши ключови проблеми на собствената си ефективност. Срамно е, че допуснахме да стигнем дотук", коментира още Минчев.


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional