Свободата днес и тук 03 Декември 2023  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

АМЕРИКАНСКАТА ДИПЛОМАЦИЯ КЪМ БЪЛГАРИЯ – ON THE WRONG TRACK*!

« назад   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Николай Флоров

Първото  и най важно нещо, което всеки американски дипломат, представящ САЩ в България, трябва да знае е, че метастазата на комунистическия рак е обхванала вече всички важни органи на държавата.  

За петдесет години промиване на мозъци комунизмът е успял да представи България и българите пред света като руски лакеи – незавиден образ в съвременния свят, който трудно и бавно може да бъде променен. Като последица от това българите имат превратна представа за свободата и бъркат либералната демокрация с морална деградация.

Всеки западен дипломат и особено американския, би трябвало да знае, че пред себе си има една социално обезобразена нация, която за половин век не е култивирала хуманизъм, състрадание, съчувствие или любов. Тя е била лишена от каквато и да е филантропична и благотворителна дейност, както и от морално-етичен кодекс, безразлично дали атеистичен или религиозен.

За всеки западен дипломат е трудно да си представи какво означава такова духовно разрушение, но неговите прояви са днес пред всички да гледат: взаимна омраза и непоносимост, политическа безпринципност и безотговорност, демонстрирани във всички сфери на живота.

С такова морално наследство тайните комунистически структури успяха да изградят едно напълно двуличчно общество – такова, каквото те поддържаха и по време на комунистическия режим.

Безверието и цинизма са особено типични български черти. Доверието е рядко срещана добродетел. Подчинението на българите пред силните на деня продължава и днес, въпреки цели двадесет и пет години от падането на комунизма.

Особена вреда за интегрирането на България в ЕС и за развитие на нейните връзки с Америка е грижливо набивания негативен образ на САЩ като враг номер едно, който комунистите успешно поддържат и днес. Този образ е директно наследство от неизживения сталинизъм на българските комунисти и тяхната антинационална природа.

От усилията на тази политическа прослойка България днес е доведена до нивото на най-слабото звено на ЕС и НАТО. Това е тревожен факт, тъй като е свързан директно с дейността на руското посолство в страната.

България агонизира!  Живите комунистически структури поддържат изкуствено стагнираща икономика и зависима от Русия енергийна политика, за да бъде преориентирана към Москва в подходящ в бъдещето момент.

Нуждата от активно и по-динамично участие на Европа и САЩ в подпомагане и насочване на българската опозиция и неправителствени организиции е повече от наложителна, особено в контекста на цялостната балканска интеграция в живота на европейския континент.

*On the wrong track – на грешна линия.   


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional