Свободата днес и тук 03 Декември 2023  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Яровата ни съдебна система

« назад   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Стефан Миланов, http://clubz.bg

Снимка Клуб Z

Стефан Миланов

По-страшно от слабо правосъдие е само избирателното правосъдие.

Седмицата никак не беше ялова, но беше Ярова от гледна точка на съдебната система. Но играта на котка и мишка с безспорно непоправимия крими тип на мен лично ми даде повече въпроси отколкото отговори.

Как така за Яро се сетиха, когато Бойко Борисов го забеляза. И то как се сетиха само - по няколко пъти на ден се сещаха за него!

Открити ли са пропуски при работещите по предварителното следствие, досъдебното или от съдебното производство срещу него и до какви последствия за съответните магистрати е довело това? Щом пребиваването му навън си е било толкова скандално години преди заседанието на МС. И ако утре Бойко Борисов се ядоса на някой друг "Яро", означава ли това че и срещу него ще се изправи цялата мощ на държавата, качествено и в срок?

Как така за един шеф прокурор се сетиха, когато пусна - безспорно супернагло - един осъден. Който пък се оказа, че се навъртал около Гриша Ганчев. И въпросът е - има ли някакви зависимости въпросният прокурор, с които евентуално би могъл да не решава по вътрешно убеждение и спазвайки закона? И ако има, те сега ли са открити, а ако не - ползвани ли са друг път тези зависимости и защо това не е наложило подобна по интензитет интервенция от ръководството на прокуратурата, ВСС и пр.?

Как така за Гриша Ганчев се говори какво ли не от зората на демокрацията, а цялата държава (и едни медии) му се стоварва на главата само при два случая - почти всеки път преди избори и когато придобие една корпорация. Която май не трябвало да придобива той... Но процесът с него е за съвсем друго от съвсем други години - да не си помислите! Въпрос е има ли практика срещу всеки да се насрочва съдебно заседание на 4 август - в средата на ваканцията, както на него?

Защо не наблюдаваме подобни процеси срещу някой ... да кажем Христо Ковачки? Не казваме, че е престъпник - просто това име ни хрумна като пример.

Не се лъжете - това не е слабо правосъдие. Ако съдебната система беше просто пълна с отчайващи некадърници - което на всичкото отгоре не е вярно, - положението щеше да е еднакво за всеки. Това, което наблюдаваме, е най-страшното: правосъдие, което ти идва "на адрес", натоварва те в багажника на колата си и те вози на Витоша... Примерно. 

И да не те убие, екскурзията ти е достатъчна.


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional