Свободата днес и тук 23 Юни 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

"Уолстрийт джърнал": България е мишена на Русия

« назад   Изпечатай   Изпрати на приятел   
http://www.clubz.bg

 

В момента проруската коалиция работи усилено за превземането на страната, пише вестникът

Снимка БГНЕС

Клуб Z

Руската агресия над Украйна през последната година даде ясно да се разбере, че президентът Владимир Путин цели да събере колкото може повече от бившия СССР, след като веднъж нерече разпадането му „най-голямата геополитическа катастрофа на века“, съобщава The Wall Street Journal, цитиран от "Фокус". Западът трябва да е обезпокоен, че България –страна-членка на НАТО и ЕС – е част от тази цел, смята Гари Макдугъл, председател на Българо-американски инвестиционен фонд. 

„В обръщение към членовете на фондация „Америка за България“, българският президент Росен Плевнелиев сравни прикритата подкопаваща агресия на Москва спрямо България с опит на Русия да проникне в НАТО с „троянски кон“. 
Нашата фондация, вероятно най-голямата в Източна Европа, опитва да помага на българите да запазят своята трудно спечелена независимост. В десетилетията след получаването на независимост, България продължи неспокойно в демократична, пазарно ориентирана посока, в зависимост от резултатите от изборите. В момента проруската коалиция работи усилено за превземането на страната, позволяващо ѝ да назначава хора в международни организации, като НАТО, и да засилва влиянието на Путин над такива организации. Това е истинската опасност, формулирана от президента Плевнелиев и повторена от други български лидери , които искат да продължат напредъка в посока на свободните пазари, първоначално заявена с приемането на България в НАТО през 2004 г. и в ЕС през 2007 г.“
, посочва Макдугъл. 

По думите му, наблюдатели виждат дългата ръка на Путин зад успешните усилия на еколози за забрана на добива на петрол и газ чрез хидравлично разбиване (фракинг).


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional