Свободата днес и тук 13 Юли 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Министър бръкна в раната, прокуратурата ще се скрие

« назад   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Илиян Василев, http://kafene.net

Не очаквайте прокуратурата да си "мръдне" пръст или самосезира, макар, че казусът е относително нетруден за доказване


Фейсбук


Министър Ненчев напипва много точно методите на финансиране на "хибридни" и други кампании.

В почти всички договори и операции на руски държавни или частни компании /доколкото Кремъл контролира и частните фирми/ се залагат маржове отвъд нормалната търговската печалба, които остават формират съвокупния ресурс на Русия чрез мрежа от местни "посредници" да влияе върху българския политически живот.

От този финансов пул се финансират български политици, политически проекти и начинания, условно казано в полето на политическите интереси на Русия.

Единствената причина тези средства, които постъпват по много канали извън бизнеса, да нямат по-голям ефект е "отклоняването" на голямата им част в полза на частни лица и структури - както в Русия, така и в България. Както се казва и ние да имаме полза от корупцията.

Общият обем от средства - отклонени по описаната от министър Ненчев схема - вероятно се движи в границите на 10-15 процента от обема на вноса на руски стоки и услуги в България. Но една малка част - вероятно в границите на една десета част от тях завършва в политически измерими проекти и харчове.

Тъй като на българска почва подобни политически мотивирани средства се изразяват като плащания между български юридически лица - от "посредниците" към "крайните получатели или изпълнители", те не могат да бъдат уловена на радара на международните парични трансфери - от Русия към българските получатели - НПО и партии.

Не очаквайте прокуратурата да си "мръдне" пръст или самосезира, макар, че казусът е относително нетруден за доказване. Вместо сама да намери доказателствата в разследване, за да се измъкне от ситуацията, прокуратурата ще иска от министър Ненчев да й предостави готови "доказателства".

Предложенията или съмненията на министъра със сигурност няма да се окажат достатъчни.


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional