Свободата днес и тук 24 Февруари 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Даниел Митов: Коментарите на Лавров за Борисов граничат с невъзпитано поведение

« назад   Изпечатай   Изпрати на приятел   
mediapool.bg

"Манипулативна е тезата, че отказваме проекти в полза на друга държава. Думите на Сергей Лавров граничат с невъзпитано поведение". Tака външният министър Даниел Митов коментира изявлението на руския първи дипломат, че ”българският министър-председател трябва да се срамува пред избирателите си заради твърденията си, че е спрял съвместните с Русия енергийни проекти в интерес на САЩ".

Митов припомни, че думите на премиера не са били предадени правилно, както обясни и самият Борисов. 


На въпрос дали го е срам от това, че България е спряла руски проект, Митов заяви: "Не само, че не ме е срам. Когато един проект не е в полза на страната, не е направен по правилата няма нищо драматично да бъде спрян".

Митов коментира пред бТВ и отказа на България да допусне руски самолет над България, тъй като не е спазен законовият срок от пет дни за подаване на заявката за полета.

”Любезно обяснихме на руските колеги да спазват сроковете, според нашето законодателство. Всеки ден издаваме разрешителни или отказваме, разрешения, руснаците имат алтернативни маршрути и са си превозили, каквото са искали”, каза Митов.

 

Външният министър коментира още, че не трябва да се прибързва с изводите около инцидента до българо-турската граница, при който бе застрелян афганистански мигрант, тъй като все още тече разследването.

"Трябва да се покаже дали има нарушени правомощия и какви са били намеренията на нарушителите. Не сме отказали на никого, да бъде регистриран и защитен, но има ред за това. Нелегалното пресичане на границите е престъпление", каза министърът.

Той заяви още, че България е оформила последната позиция на ЕС по мигрантската криза, след като изпрати писмо до европейските лидери с конкретни предложения.

"То оформи позицията на ЕС по отношение на миграционните потоци. Основните моменти в него бяха бежанските центрове, извън ЕС, да се подкрепят от Европа и да се засили сътрудничеството по отношение на миграционните потоци и удържането им в тези държави", допълни той.


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional